Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Bernar Gvidičeli, predsednik Teniske federacije Francuske stao je u odbranu najboljeg tenisera Novaka Đokovića, posle niza kritika u stranim medijima.

Čelni čovek francuskog tenisa, poslednji je u nizu onih koji su se oglasili proteklih dana, a koji smatraju da su kritike izrečene na račun šampiona Vimbldona i Australijan opena, nekorektne.

PROČITAJTE JOŠ:

Gvidičeli je u intervjuu za „L’Ekip“ rekao kako nije u redu svaljivati krivicu na Novaka za slučajeve zaraze koji su se dogodili na „Adrija turu“.

„Kada pročitam sve te kritike, posebno prema Hrvatskoj teniskoj federaciji i ljudima koje poznajem, mislim da to stvarno nije korektno. Teniskom svetu je danas potrebno jedinstvo. Ne moram ja da sudim Novaku“, rekao je Gvidičeli.

On je porulio da od ranije poznaje srpskog tenisera i da ima visoko mišljenje o njemu.

„Upoznao sam ga još kada je došao da provede godišnji odmor na Korzici pre nekoliko godina. Kada sam ga video kako se ponaša prema deci, shvatio sam da se radi o velikodušnoj osobi. A kada je reč o nama, da li ste videli kako se nedavno ljube akteri u izbornoj noći?“, zaključio je Gvidičeli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram