Džon Mekinro, legendarni teniser, snimio je spot u kom kontrira reklami Rodžera Federera, koji je sebe proglasio najboljim svih vremena jer ima najatraktivniji stil igre.

PROČITAJTE JOŠ

Kontroverzna reklama je izazvala brojne negativne reakcije, čak i podsmeh, mnogi su u čudu da je Rodžer dozvolio da se ona snimi.

Ipak, kako je Novak sve bliži 20. Grend slemu, a ispred njega je još dosta vremena da nastavi u istom ritmu, nervoza čini svoje.

Iako je Rodžer godinama unazad, kada je imao daleku veću Grend slem prednost, govorio o važnosti ovih titula u debati o najboljem svih vremena, sada se sve svodi na atraktivnost.

„Grend slem tenis nije takmičenje u popularnosti. Biti onaj kojeg svi vole, onaj kojeg svi žele da pobede, da ne završe u blatu. O tome je reč. Možda će vas nazvati klinički tačnim, dosadnim, možda će vam reći da ste samo odvratno derište. To ništa ne znači. Sve što će vam dati kada izađete na teren je poštovanje. Ne možete da ne poštujete čoveka koji je pehar Vimbldona podigao pet puta. Kada istekne vreme, da li meriš broj pratilaca koji imaš? Ma, beži bre. Sudiće vam prema tome šta ste uradili u tenisu. I znate šta, vremenom će vas možda i zavoleti“, rekao je Mekinro u svom video-izlaganju.

Podsećanja radi, Rodžer je u reklami omalovažio broj najvažnijih pehara.

„Na koji način merimo veličinu? Brojem titula? Brojem osvojenih grend slemova? Možda, Ali ne samo njima. Neke stvari brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće moći da pokažu da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to iko ikada činio. Brojke neće pokazati da je on najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje elegancije na terenu, ali i van njega. Istina je da, šta god večna lista da pokaže, njegova legendarnost može samo da raste. Jer, vremenom će zaostavština Rodžera Federera biti veća od bilo kog broja“, stoji u tekstu koji prati spornu reklamu.

BONUS VIDEO – Kako je Novak počistio Šapovalova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare