Džon Mekinro
Džon Mekinro; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Džon Mekinro, legendarni američki teniser, imao je savet za ostale igrače, koji bi prema njegovom mišljenju trebalo da bojkotuju jedan ili više grend slemova.

Amerikanac smatra da su tenisu neophodne velike promene na globalnom nivou. Nije tajna da je tenis veoma skup sport i da njime mahom ne mogu da se bave svi slojevi društva.

„Jednostavno nemaju svi uslove da uzmu reket u ruke. Moj cilj je da na terenu imamo decu, koja sada sebi to ne mogu da priušte. Moj san je da neko iz Harlema, Bronksa, Kvinsa dođe i osvoji US Open“, istakao je Mekinro u razgovoru za „CNBC“.

PROČITAJTE JOŠ:

Smatra Mekinro da teniseri i teniserke sada nisu ujedinjeni u svojim idejama.

„Oni imaju svoju asocijaciju, ali ne bore se za iste ciljeve. Moraju to da urade. Ovaj sport je globalan, igrači su rasuti širom sveta i teško im je da se slože oko mnogo stvari“.

Ističe da bojkot jednog ili nekoliko grend slemova ne bi bila loša ideja.

„Ja govorim za sebe, a ne u ime recimo Federera ili Alkaraza. Ako bi bojktovali neke grend slem turnire, to bi sve nateralo da se zamisle. Međutim, iskreno govoreći, nisam siguran da su današnji igrači spremni na tu žrtvu“, zaključio je Mekinro.

PROČITAJTE JOŠ:

Istina, zaista je teško očekivati da bilo ko od današnjih tenisera i teniserki zaista stupi u bojkot grend slemova i tako možda pokrene „lavinu“.

Džon Mekinro je nekada bio prvi teniser sveta, osvojio je sedam grend slema titula, ali nikada nije trijumfovao na Australijan openu i Rolan Garosu. U karijeri je osvojio 77 titula, a odličan je bio i u dublu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare