Novak Đoković i Dragan Džajić
Novak Đoković i Dragan Džajić Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/Nemanja Jovanović

Dragan Džajić, najbolji fudbaler u istoriji srpskog fudbala i legenda Crvene zvezde, imao je za kraj serijala posvećenog Novaku Đokoviću jasnu poruku - "Dajte mu i zvanično da je najbolji".

Pre Džajića, svoj sud o Đokoviću kao najboljem sportisti svih vremena dale su brojne legende srpskog sporta.

PROČITAJTE JOŠ...

Odbojkaš Aleksandar Atanasijević je poručio da bi „sportisti trebalo da stoje mirno na pomen Đokovićevog imena“, vaterpolo velikani Anto i Jugoslav Vasović su složni u oceni da je Đoković bez premca najbolji teniser u istoriji belog sporta, uz nadu da još nije „rekao poslednju reč“, Žarko Paspalj, čuveni košarkaš, je bio nešto rezervisaniji istakavši da je Novak „tenis na neki način zavio u crno“, ali je pitanje da li je najveći sportista ikada „za širu analizu“, dok je rukometna legenda Veselin Vujović bio izričit – „nema dileme da je najbolji svih vremena“.

Isti stav deli i čuveni Džaja:

„Novak je izuzetan sportista, pravi izuzetne rezultate i ne zaustavlja se. Vreme je pred njim. On dobro fizički izgleda i mentalno dobro izgleda. On ima talenta, to je dar od boga, nije to samo rad“, rekao je Džajić za Nova.rs.

Kao poseban razlog za Novakovu veličinu Džajić je istakao činjenicu da pronađe način da pobedi čak i kada sve izgleda izgubljeno:

„Nemam uvid u ono što radi, ali ono što mogu da vidim je da je izvanredan igrač. Vi vidite da on i kad gubi kao u meču protiv Beretinija vi možete da stavite kvotu da će da pobedi. I onda kad je gubio – pobeđivao je.“

Jedan od najboljih krilnih igrača u istoriji fudbala dodao je da su godine na Novakovoj strani, kao da je nemoguće proceniti krajnju granicu:

„U njegovom sportu je bilo mnogo dobrih igrača koje je on u najmanju ruku sustigao, a pošto je mlađi od njih može i da ih prestigne, a ne mogu da procenim koje su njegove granice.“

Za kraj, Džajić je na pitanje da li je Novak zaista GOAT, rekao:

„Što se tiče toga da li je Novak nabolji sportista svih vremena, vidim da javno mnjenje govori i piše u tom pravcu i što se mene lično tiče, nemam nikavih problema, može da mu se to zvanje dodeli i zvanično“, zaključio je Džajić.

Bonus video: Obraćanje Novaka Đokovića pred odlazak na Olimpijske igre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare