Novak Đoković, Novak Djoković Veselin Vujović
Novak Đoković i Veselin Vujović Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT/ANTONIO BAT

Pitanje da li je Novak Đoković najbolji sportista svih vremena sve je glasnije, a jedan od najboljih rukometaša u istoriji ovog sporta, Veselin Vujović, nema dilemu - Novaku u istoriji sporta nema ravnog.

PROČITAJTE JOŠ

O Đokoviću kao takozvanom GOAT govorili su brojni sportski velikani, pa je tako Aleksandra Atanasijevića posebno fasciniralo to što je Đoković izuzetno skroman, legendarna vaterpolo braća Anto i Jugoslav Vasović su istakli svoj stav, dok je Žarko Paspalj, čuveni košarkaš, ostavio dozu rezerve da li je Novak najveći sportista ikada, ali je izuzetno slikovito opisao njegov uticaj na tenis – „zavio ga je u crno.“

„Kad vratim film, koliko je tu bilo veličina, sportista koji bi možda zaslužili to, recimo Majkl Džordan, plivači, mnogi zaslužuju mesto na toj listi, ali ovako superioran u ovakvoj konkurenciji, nemam dilemu da je najbolji. Ne samo na terenu, već i način na koji predstavlja svoj sport, svoju zemlju, koliko se zalaže, kako pazi na sve detalje, na izražavanje…“, rekao je na početku razgovora za Nova.rs čuveni Veselin Vujović.

Legenda reprezentacije Jugoslavije i Metaloplastike smatra da je i pre Đokovića bilo velikana, ali koji nisu svoj kvalitet pretočili i van sportskih borilišta.

„Bilo je velikih sportista koji nisu bili veliki i van terena. On čak i likom podseća na Nikolu Teslu, kad se malo modifikuje.“

Vujović je potom prešao direktno na stvar.

„Ja nemam dilemu da je on najbolji svih vremena. Pre svega njegov mentalni sklop, želja za pobedom, umeće da istrpi pritisak… Imao je on svojih uspona i padova, to je jasno, ali svi možemo da padnemo, ali samo oni pravi uspevaju da se dignu“, rekao je legendarni rukometaš, nakon čega je nastavio.

„On je u tome uspeo. On je pre par godinama ostao bez Marjana Vajde, svi su mislili da je to kraj, a on se vratio i postao jači nego ikada. Čovek je humanitarac, internacionalac, govori toliko jezika. Nemam mogućnost da nađem neku manu, a neverovatno mi je da je toliko prizeman“, zaključio je Vujović.

U nastavku serijala posvećenog Đokoviću, imaćete prilike da pročitate šta je na temu da li je Novak najveći sportista svih vremena rekao najbolji fudbaler u istoriji srpskog fudbala, Dragan Džajić.

VIDEO – Novak Đoković pred put u Tokio

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare