Novak Đoković. Filip Krainčanić/Nova.rs

Novak Đoković je na dan odlaska u Tokio, gde će nastupiti na Olimpijskim igrama, iskoristio priliku da pošalje emotivnu poruku navijačima.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvi reket sveta je podelio crtež na kom se nalazi dečak koji u ruci drži podignut trofej domaće izrade u jednoj ruci, odnosno teniski reket u drugoj, dok gleda u ogledalo i u odrazu vidi odraslog Novaka kako drži trofej sa Vimbldona.

Uz to je otkucao i poruku:

„Znam da kasnim, ali nikada nije prekasno za objavu o Vimbldonu. Želeo sam da se osvrnem na ovu prelepu sliku i umetničko delo koje je izazvalo u meni puno lepih osećanja i podsetilo me na detinjstvo.

Kada sam pravio Vimbldonski trofej od svih materijala koji su mi bili pri ruci. Tada sam se gledao u ogledalo i zamislio da držim pravi trofej Vimbldona jednoga dana. Slika u glavi je bila vrlo jasna i verovao sam u svoju maštu u potpunosti. Imao sam sreće da me roditelji podrže, uz nekoliko bliskih ljudi,i stvore sredinu u kojoj sam mogao da sledim svoje snove.

Vizualizacija/Zamišljanje i Mašta su Super Moći koje imamo kao ljudi.

Ne može svako da se domogne najviših sportskih visina, ali u tom nevinom i čistom dečjem razvoju smo mi kao roditelji obavezni da pružimo ljubav, podršku, razumevanje i nežnost. Jer dečje maštanje i sanjarenje jer nešto što nas sve pokrećei daje lepotu i radost ovom svetu.

Ako negujemo i poštujemo dečju maštu, verujem da ćemo u budućnosti (nezavisno od sportskih ili bilo kojih drugih dostignuća) imati društvo koje je ispunjeno zdravim porodičnim odnosima i kao rezultat toga uspešnije i stabilnije društvo“. napisao je Đoković.

Podsećamo, Novak je u utorak krenuo put Tokija, gde će pokušati da dođe do jedinog trofeja koji mu u dosadašnjoj karijeri nedostaje. Turnir u Tokiju će trajati od 24. jula do 1. avgusta.

Bonus video: Poslednje obraćanje Novaka Đokovića pred odlazak na Olimpijske igre

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare