Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Australijske medije zanimalo je da li elitne teniske zvezde oklevaju kada je u pitanju nastup na Olimpijskim igrama. Kod Novaka Đokovića se ništa ne menja u planovima, čvrsto je rešio da napadne zlato u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

Naomi Osaka, Novak Đoković i Rafael Nadal potvrdili su da se ništa ne menja u planovima i da svi žele da nastupe u Tokiju, pratiće sve preporuke i mere lekarskih eksperata koje budu važile u datom trenutku.

Plan je da Igre počnu 23. jula i traju do 8. avgusta, a organizatori su i dalje u velikim problemima i dilemama.

Nije jasno kako će se sve razvijati do tada, ali primera radi, Osaku brine što je čak 80 posto Japanaca protiv održavanja Igara.

„Mene prvo brine bezbednost svih, otvara se zemlja, svi lete iz različitih zemalja. Prvo se nadam da će svi biti bezbedni. Ostaću dve nedelje u sobi da bih igrala Olimpijske igre, to će biti nešto posebno za mene“, rekla je Osaka, koja živi na Floridi.

Rafael Nadal ne odstupa mnogo, želi da igra iako su pravila zahtevna.

„Na nama je da pratimo instrukcije ljudi koji stvarno imaju znanje o svemu ovome. Kombinovanje naših turnira sa 15 dana karantina je veoma teško sprovesti u delo“, rekao je Nadal.

Đoković je tri puta igrao na Olimpijskim igrama, ima bronzu iz Pekinga 2008, pa mu zlato nedostaje da upotpuni sve što se osvojiti može.

„Lično, planiram da idem na Olimpijske igre. Stvarno se nadam da će se odigrati. Jasno je da će tu biti mnogo ljudi, mnogo više nego na običnom teniskom turniru. Nije na meni da govorim o organizaciji i šta se može uraditi, šta bi trebalo uraditi, šta će se uraditi“, rekao je Đoković.

Petra Kvitova je rekla da Igre vidi kao peti Grend slem, a nastupu se nada i Simona Halep, koja je propustila Rio 2016. zbog straha od Zika virusa.

Ovaj put, neće ustuknuti.

„Glavni cilj je medalja na Igrama, da odem tamo i da se takmičim na najvišem nivou“, rekla je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare