FOTO: EPA-EFE/LYNN BO BO

Novak Đoković je savladao Dijega Švarcmana rezultatom 6:3, 6:4, 6:4 i tako se plasirao u četvrtfinale Australijan opena.

Najbolji srpski teniser je otpor rivala u prvom setu slomio brejkom u osmom gemu. Đoković je iskoristio prvu brejk loptu, a potom, osvojivši još jedan gem na svoj servis, stavio tačku na ovaj set.

Početak drugog seta doneo je još dominantniju igru aktuelnog branioca trofeja u Melburnu, koji je odmah stigao do dva brejka.

POVEZANE VESTI

Uprkos furioznom startu Đokovića, Švarcman se brejkom pri rezultatu 3:0 vratio u drugi set, ali su teniseri u nastavku bili sigurni na svoj servis, pa je Novak posle jednog sata i 19 minuta igre imao dva seta prednosti.

Značajan korak ka osvajanju trećeg seta i plasmanu među osam najboljih Srbin je napravio osvojivši gem na servis rivala bez izgubljenog poena pri rezultatu 2:2. Odmah potom, Švarcman je imao šansu da odgovori ribrejkom. Mogao je Argentinac da produži nadu u preokret, ali nije iskoristio brejk loptu posle koje je Đoković rutinski meč priveo kraju.

Drugi teniser sveta će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Milošem Raonićem. Kanadski teniser prethodno je savladao Marina Čilića.