Sveti Lajovića protiv Švarcmana: Novak Đoković FOTO: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković je savladao Jošihita Nišioku rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2 i plasirao se u četvrtu rundu Australijan opena.

Srpski as napravio je brejk u drugom gemu što se ispostavilo kao dovoljna prednost za osvajanje prvog seta. Na sličan način Đoković je otvorio i drugi set. Odmah je stigao do brejka, a osvojivši još jedan gem na servis rivala pri rezultatu 4:2 razrešio je sve dileme.

Još jedan izgubljen set odrazio se na igru Nišioke, pa je drugi teniser sveta iskoristio zalet i vezao četiri gema na početku trećeg seta.

Prednost koju je Nole stekao ispostavila se kao nenadoknadiva, a kako u nastavku nije bilo novih brejkova, Đoković je posle sat i 27 minuta eliminisao trećeg rivala na prvom grend slemu u godini.

Novak je demonstrirao veoma dominantnu igru i pokazao da je u usponu forme pred završne izazove u Melburnu. Ostvario je 16 asova uz sjajan procenat osvojenih poena na prvi servis (93%) i samo dve duple greške.

Jedini segment o čijem će ispravljanju najbolji srpski teniser imati povoda da razmišlja do susreta sa Dijegom Švarcmanom je broj neiznuđenih grešaka – protiv Nišioke ih je napravio 23.

Susret sa Argentincem, koji je u trećem kolu eliminisao Dušana Lajovića, zakazan je za nedelju.