Novak Đoković
Novak Đoković: Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Najbolji teniser planete Novak Đoković prijavljen je za Australijan open, ali tamošnje vlasti ostaju pri svom stavu.

Australijanci su još pre nekoliko sedmica jasno poručili da nevakcinisani teniseri neće moći u Melburn, a Džejms Merlino, zamenik premijera, sada je ponovio taj stav.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato nema govora o medicinskom izuzeću, o kom je skorije pisao „Herald San“, a po kom bi se nevakcinisani igrači mogli prijaviti za turnir i bez vakcine protiv koronavirusa, ali i bez karantina.

Novak je prijavljen i za ATP kup u Sidneju, a na Australijan openu bi eventualno napao 21. grend slem titulu, onu rekordnu.

U sredu australijski „7njuz“ prenosi reči Merlina koji kaže da takva opcija ne postoji.

„Moj pogled na stvari je veoma jednostavan. Svi se radujemo Australijan openu i svi koji hoće da prisustvuju, uključujući publiku, igrače, zvaničnike i osoblje, moraju da budu potpuno vakcinisani. To su pravila. Medicinski izuzetak je samo medicinski izuzetak. Nije to rupa u zakonu za privilegovane tenisere. To je plod vanrednih okolnosti ako imate neko akutno zdravstveno stanje“, rekao je Merlino.

Dodao je i da je očekivanje svih građana države Viktorije da oni koji dolaze na turnir budu vakcinisani.

Dok se Teniski savez Australije ograđuje od zahteva za medicinske izuzetke za igrače, Komonvelt kao institucija postavlja uslove za medicinski izuzetak.

„Svaki zahtev za medicinski izuzetak mora da prati stroga Vladina pravila zasnovana na ATAGI kliničkim savetima. Isti je proces za sve osobe koje hoće da uđu u Australiju. Svaki nagoveštaj da Teniski savez Australije traži izuzetke i rupe u zakonu u sklopu ovog procesa je jednostavno netačan. To je domen medicinskih eksperata i nismo u poziciji da utičemo na ovaj proces niti bismo to radili“, rekli su iz Teniskog saveza Australije.

Podsećamo, Đoković nije želeo da otkriva da li se vakcinisao i stoji pri tome, tvdeći da je to deo privatnosti svakog čoveka.

BONUS VIDEO: Novak besan šutirao torbu u polufinalu Dejvis kupa

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare