Novak Nedic i Dusan Vlahovic
Novak Nedić i Dušan Vlahović Foto:Vesna Lalić/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Italijanska nacionalna televizija RAI3 nastavila je da se bavi vezama porodice Vučić sa fudbalerom Dušanom Vlahovićem.

Italijani insistiraju na ovoj vezi, zbog čega su i došli u Beograd i zakucali na vrata agencije „International Sports Office ISO“, koja zvanično zastupa Dušana.

PROČITAJTE JOŠ:

U poznatoj emisiji „Report“ bavili su se ovim pitanjem i „vijali“ čak i fudbalera da im kaže ko su mu menadžeri.

Vlahović je u prethodnih godinu dana potpuno „eksplodirao“ u dresu Fjorentine, oborio je neke rekorde kluba i nastavlja da „rešeta“ mreže u Seriji A.

Shodno tome, njegovi menadžeri su bili svesni da će potražnja za napadačem biti velika, kao i pažnja evropskih klubova koju privlači.

A kada su se pojavile priče o vezama sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije, čitava priča dobila je potpuno novu dimenziju.

RAI3 je ovom slučaju posvetio deo emisije, u danima nakon što je predsednik Fjorentine Roko Komiso rekao da neće dozvoliti da iko od menadžera ucenjuje njega ili klub u slučaju Vlahović.

Komiso je pokrenuo buru još pre dva meseca kada je rekao da Vlahović ne želi da produži ugovor sa klubom.

Postojeći mu ističe 2023. godine i onda je počelo da se govori o tome kako su menadžeri uticali na to da Dušan odbije produžetak saradnje i postane najplaćeniji u „Violi“.

Istraga je italijanske novinare dovela do Beograda gde su rekonstruisali čitavu priču i veze srpskog državnog vrha sa fudbalerom.

Vlahović na pitanje o tome ko ga zastupa, nije hteo da im odgovori, pa je sve ostalo na rečima koje je pre nedelju dana objavio na društvenim mrežama rekavši: „Sve su to laži“.

Čitav slučaj počeo je još decembra 2020. a RAI iznosi svedočenje jednog od anonimnih agenata, koji kaže da je ponuda od pre godinu dana otvorila pregovore o produžetku saradnje.

Desetak meseci kasnije otkriveno je da su pregovori propali jer su menadžeri hteli visoke provizije, a RAI je sada kontaktirao Lodovika Spinozija, zastupnika za „International Sports Office“ u Italiji.

„Pričalo se mnogo neistina. Čuo sam spekulacije o vezama sa sumjivim likovima, kao i to da se Fjorentina izigrava. Radim sa tim ljudima, to su veoma normalni ljudi koji dolaze iz viđenih srpskih porodica“, rekao je Spinozi.

Danilo Vučić se spominje u kontekstu svojih veza sa navijačima Partizana, od kojih je deo završio u zatvoru. Italijani Danila označavaju na fotografiji sa Svetskog prvenstva u Rusiji, gde je bio sa navijačima.

Danilo je i kasnije fotografisan sa nekima od njih, poimence se govori o Aleksandru Vidojeviću.

Foto:EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Italijani su u svojoj emisiji pokazali i dokumente, koji osvetljavaju vezu Branislave Nedić, majke generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, sa Dejanom Grgićem, vlasnikom agencije „International Sports Office“.

Branislava je bila direktorka predstavništva of-šor firme Dominus LLC iz Delavera, a onda ju je na tom mestu 2007. zamenio Grgić.

Grgić stoga slovi za prijatelja Novaka Nedića, a Novak je bio i član Upravnog odbora Partizana do 2014. Blizak je vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, a ostao je uticajan u Partizanu i posle ostavke.

Spomenuta agencija, na čelu sa direktorom Darkom Ristićem, za manje od dve godine je, još 2016, postala zastupnik veoma talentovane generacije igrača Partizana.

Vladimir Vuletić i Novak Nedić. Foto: Ivan Dinić/Nova S, Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

„Tokom 2015. godine dogodilo se da cela generaciju rođena 2000. godine, kojoj danas pripada i biser Dušan Vlahović, odlukom Miloša Vazure bude potpisana za menadžersku agenciju ‘International Sports Office’, u kojoj je radio i Danilo Vučić. Najveći problem je što je izvršni direktor ove agencije Darko Ristić, čiji je rođeni brat tadašnji trener Teleoptika i trener pomenute generacije, Milan Ristić. Dešava se da je rođeni brat direktora menadžerske agencije ujedno čovek koji trenira generaciju koja je cela potpisala za tu agenciju“, rekao je Vladimir Vuletić, nekadašnji potpredsednik Partizana, nedavno za Novu.

„Report“ ukazuje na to da državni vrh direktno kontroliše Partizan, a u međuvremenu je Darko Ristić odgovorio KRIK-u da Danilo Vučić ije ni na koji način angažovan u agenciji.

Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

Podsećamo, poslednja ponuda se pred Vlahovićem i menadžerima našla septembra ove godine. Ugovor do 2026. godine, 24 miliona evra plata i otkupna klauzula od 75 miliona evra.

Provizija za agente je bila tri miliona evra, a oni nisu tražili bolje uslove za Vlahovića, ali jesu veće procente za sebe po pisanju „La Republike“.

Zahtevali su pet miliona evra provizije i deset odsto u slučaju naredne prodaje, što Fjorentina nije htela da prihvati.

BONUS VIDEO: Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare