Foto:Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prošao je turbulentan odnos sa pariskom publikom.

Foto: Nova.rs

Već danima ga čas bodre, čas zvižde, a ni Đoković navijačima na terenima Rolan Garosa ne ostaje dužan.

PROČITAJTE JOŠ:

To je pokazao i u meču sa Huan Pablom Variljasom u osmini finala turnira, gde su Francuzi zviždali Novaku posle jednog poena u prvom setu.

Njegovo podizanje ruku su shvatili kao provokaciju i odmah reagovali negativno, posle čega im je Novak odgovorio stavljanjem prsta na uho, kada je odigrao vanserijski potez.

Na kraju meča završenog posle nešto manje od dva sata (6:3, 6:2 i 6:2), Novak je zahvalio pariskoj publici, jer je energija i atmosfera ipak ostala dobra.

Upravo zbog toga je publika na kraju skandirala Đokovićevo ime petnaestak sekundi pre nego što je otišao da daje izjave.

Uprkos sporadičnim provokacijama, sve je završeno uz smeh i u pozitivnom raspoloženju, pa su Parižani pred kraj okršaja sa Variljasom su pokrenuli i meksičke talase.

„Hvala, Marion, bilo je ovo veoma dugo pitanje (smeh). Pokušavao sam da odgovorim na svaki poen, pre nego što odgovorim na pitanje želim da se zahvalim publici na podršci, hvala što me podržavate, učinili ste nešto lepo i osećam tu pozitivnu energiju“, rekao je Đoković kroz šalu posle svega i odužio se publici.

On je na kameri nakon meča napisao „alleeeez“, što u prevodu sa francuskog znači „idemo“ i to pred meč sa Karenom Hačanovim, sa kojim se do sada sastajao devet puta i pobedio je u osam mečeva.

BONUS VIDEO: Đoković izjednačio protiv Runea u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar