Novak Đoković Beograd finale
Foto: Starsport

Najbolji teniser planete Novak Đoković osvojio je titulu na turniru serije 250 u Beogradu, pobedom nad Slovakom Aleksom Molčanom.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je, uz mnogo muke slavio u dva seta 6:4 i 6:3, na iskustvo, ali i stabilnost posle rolerkostera u prvom i ključnim momentima drugog seta.

Posle prošlomesečnog ispadanja u polufinalu Serbia opena, Đoković je na drugom turniru u Beogradu osvojio treći pehar u prestonici Srbije, prvi posle deset godina i ukupno 83. u karijeri.

U prvom setu smo videli mnogo preokreta i brejkova. Đoković je igrao sa mnogo oscilacija od samog starta.

Slovak je to iskoristio i meč započeo brejkom, ali se srpski teniser brzo oporavio i sa dva gema stekao prednost.

Ipak, nastavljena je klackalica, pa je Molčan uspeo da izjednači i ponovo dođe do brejka prednosti.

Foto: Starsport

Ponoo je Novak sa nekoliko sjajnih poena vratio brejk i stekao prednost, da bi onda još jednim, trećim oduzetim servisom došao na korak od prvog seta.

Tu ipak nije bio kraj drame, pošto je očajnim servisima, Đoković omogućio novi brejk Molčanu i povratak u prvi set.

Ali, naš teniser je nastavio festival brejkova i uspeo posle velike borbe da završi prvi set.

Na početku drugog seta, prvi teniser sveta je u dva navrata dolazio do 30:30, ali se Molčan oba puta izvlačio.

Foto: Starsport

Nije uspevao da osvaja poene na servisu Đokovića da bi mu zapretio, ali je čuvao svoje gemove do 3:2 za Novaka.

U šestom gemu je Molčan imao 40:0 posle tri, isuviše lako dobijena poena. Jedan dobar udarac i detalj je tog momenta pokrenuo Noleta.

Pustio je ruku, pogodio za 40:15, a onda uzeo još dva poena do izjednačenja. Zaigrao je preciznije, Molčan nije iskoristio ni četvrtu gem loptu, a onda mu se to osvetilo kroz dva promašaja i jedan sjajan drop-šot Đokovića za 4:2.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Molčan se tu nije predao. Video je svoju šansu za titulu i iskoristio je novi pad Đokovića u sedmom gemu, da kazni nešto slabije servise ribrejkom za 4:3.

Međutim, više nije bio toliko siguran. Odmah u sledećem gemu je ispustio svoj servis još jednom, Đoković je odservirao za titulu i sprečio Molčana da uzme svoj prvi trofej u karijeri.

Novak Đoković – Aleks Molčan 6:4, 6:3

Tok meča:

6:4, 6:3 KRAJ! Pobedio je Novak i uzeo treći trofej u Beogradu

Posle 2011. godine Nole je uzeo prvi trofej u prestonici Srbije tako što je rutinski sačuvao svoj servis.

6:4, 5:3 Novi brejk, Đoković nadomak pobede!

Od riterna je Novak kontrolisao poen za 15:30, kada je Molčan pogrešio drop-šotom. Nije Slovak znao šta više da uradi i pogrešio je. Istom merom je uzvratio i Đoković, čak i istim udarcem – drop šotom za 30:30.

Ponovo nadmudrivanje na mreži, lob i opet Đoković izlazi kao pobednik za brejk šansu 30:40. Molčan je asom anulirao tu šansu Đokovića, koji je do druge došao oštrim vinerom u ugao terena.

6:4, 4:3 Vraća Molčan brejk

Nesigurni servisi Đokovića, Molčan to koristi i dolazi do dve šanse za ribrejk 15:40. Novak tu odigrava savršen drop-šot za 30:40, a onda je Slovak uspeo da ipak dođe do brejka.

6:4, 4:2 Nije se dao Molčan, ali je pretrpeo brejk!

Novak dobro prolazi tek u četvrtom poenu, posle sjajnog ravnog forhenda za 40:15. Prethodno je Molčan odigrao izvanredno kada je Đoković prišao mreži. Međutim, baš posle 40:0 za Molčana, Novak vezuje tri poena. Na kraju je uzeo i najduži poen u meču u kom je Srbin morao da igra lob do osnovne linije da bi ostao u poenu.

Na 40:40 odigrao je srpski as solidan ritern, ali nije mogao da pogodi sledeći udarac pa je Molčan imao još jednu gem loptu. Drop-šotom je i ona poništena, a onda mali promašaj Molčana za brejk loptu. Iz bekhenda je Molčan poslao lopticu pored polja za prvi brejk Đoković u ovom setu.

Foto: Starsport

6:4, 3:2 Lagano čuva servis Đoković

Posle tri dobijena poena odigrao je servis volej koji nije prošao, ali onda je pogodio sjajan forhend za rutinski dobijen gem.

6:4, 2:2 Ne predaje se Slovak

Ponovo je bilo 30:30 na servis Slovaka, ali ponovo Novak nije došao do brejk lopte, pa se nastavlja borba u drugom setu.

6:4, 2:1 Ponovo ubedljiv Novak na servisu

Izbombardovao je odličnim sevisima rivala Đoković i još jednom lako došao do gema na svoj servis

6:4, 1:1 Uspeva Močlan da preživi prvi servis gem

Krenuo je dobro Đokovič, došao do 15:30, ali je slovak uspeo da se izvuče i izjednači rezultat u drugom setu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.r

6:4, 1:0 Siguran Novak na startu drugog seta

Odličan servis našeg tenisera na startu drugog seta. Samo jedna izgubljen poen i sigurno vođstvo.

6:4 Idemo! Novak slomio Molčana i brjekom osvojio prvi set

Velika borba je viđena u poslednjem gemu. Videli smo nekoliko sjajnih poena i grešaka, ali je posle jednog izjednačenja, Đoković smečom došao do prvog seta.

5:4 Očajni servisi Đokovića, Slovak se vratio u set

Loše je Đoković servirao u devetom gemu, a uz to je pravio i neiznuđene greške, što je Molčan iskoristio da vrati brejk i ostane u setu.

5:3 Novak na korak do prvog seta

Videli smo najduži poen u meču na 15:15 koji je pripao Novaku, što je ubrzo rezultiralo novim brejkom.

4:3 Novak poklanjao, ali uzeo gem

Šokovič je odigrao relativno siguran gem. Poklonio je greškama dva poena rivalu, ali ga to nije omelo da ponovo stekne prednost u prvom setu.

3:3 Ponovo Novak odmah uzvraća

Kao da ga gubitka servisa razbesni, ali Novak je po drugi put uspeo da odmah nakon brejka uzvrati ribrejkom. Odigrao je Novak nekoliko vrhunskih poena, što je bilo dovoljno da bez problema vrati set u egal.

2:3 Molčan briljira, Đoković nemoćan

Krenuo je sada Molčan da raznovrsnom igrom maltretira Novaka. Sve češće igra kratke lopte, a sjajno pogađa i sa osnovne linije što mu je donelo novi brejk.

Foto: Marko Djokovic/Starsportphoto

 

2:2 Molčan uzima gem, najavljuje veliku borbu

Nije poremetio Slovaka nalet Đokovića i sjajnom igrom uspeva bez problema da zadrži svoj servis. Videli smo tu i sjajan bekend i odličan drop-šot.

2:1 Novak furiozno do preokreta

Pokazao je Novak da je u pitanju bila samo početna kriza u prvom gemu, i bez izgubljenog poena uzima svoj servis.

1:1 Vraća brejk Đoković

Delovalo je da će Molčan uspeti da potvrdi brejk koji je na startu napravio, ali je od rezultata 40:15, Novak vezao četiri poena i izjednačio rezultat.

0:1 Loš početak Novaka, odmah brejk

Krenuo je Novak sa dosta oscilacija. Poklonio je prvi poen Molčanu neiznuđenom greškom, da bi u narednom demonstrirao sjajnu igu na mreži, a onda je u naredna tri poena lako dozvoli protivniku da dođe do brejka.

Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Teniseri se zagrevaju

Đoković i Molčan su izašli na teren i spremaju se za početak finala. Problem bi mogao da im pravi vetar koji duva u Beogradu i ostaje da se vidi kome to više odgovara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare