Foto: Starsport

U Londonu će se vikati „dobra“, ne samo zbog rakije koja se donese iz Srbije, već i kada Miša i Nole budu „čistili linije“ na Centralnom terenu koji ove godine slavi 100 godina postojanja

Grafika: Slađana Đermanović

Kada su izvučeni parovi prvog kola Vimbldona navijači u Srbiji su priželjkivali da gledaju derbi dva naša igrača. Novak Đoković i Miomir Kecmanović zakazali su duel u trećem kolu Vimbldona, a to će ujedno biti i njihov prvi grend slem duel.

PROČITAJTE JOŠ

Trebalo je da odigraju meč prvog kola na Australijan openu, ali je Novak bio deportovan pre početka turnira. Kecmanović je tada iskoristio poziciju nosioca i plasirao se u četvrto kolo. Da je imao malo više samopouzdanja možda je mogao da savlada i Gael Monfisa.

Nakon toga je u sezoni vezao pet vezanih četvrtfinala velikih turnira i stigao do Top 30, pa Novak neće imati lak zadatak. Do sada nikada nisu igrali na grend slem turnirima, a poslednji duel su imali u Beogradu koji je bio pravi spektakl. Navijači su oduševljeno pratili svaki poen dva igrača.

„Bilo je dosta teško, jako je dobro servirao Tabilo, nije mi bilo lako. Kada je bilo bitno uspeo sam da ga prelomim i igram sve bolje“, rekao je Kecmanović u najavi susreta.

Sledeći meč protiv Novaka?

„Biće sigurno super, prvi put ću igrati na Centralnom terenu na Vimbldonu. Smislićemo taktiku, daću sve od sebe i nadam se da ću moći da prikažem dobru partiju. Uvek Novak i ja imamo normalnu komunikaciju, što se toga tiče sve je to normalno. Možda eventualno tik pred meč ne budemo pričali“.

S oduševljenjem je o mlađem rivalu govorio i Đoković.

„Nikada nismo igrali na travi, niti smo trenirali skupa. Drago mi je što će sigurno jedan srpski teniser biti u osmini finala. Miomir igra sve bolje i stasava kao igrač. On je dosta vremena proveo u SAD, pa mu je tvrda podloga omiljena, mislim da mu i šljaka odgovara zbog stila igre, ali pokazao je da može odlično da igra i na travi. Dopada mi se što se trudi da napreduje, da se diže na svakoj podlozi, da se prilagođava i da beleži pobede. Poznajemo se jako dobro, neka pobedi bolji“, poručio je Đoković.

Očekuje se da na meču bude i veliki broj srpskih navijača koji su ispratili sve mečeve naših igrača, čak i kada su tri bila zakazana istovremeno. Đoković polako podiže formu na turniru, u prvom kolu protiv Sunvu Kvona imao je manjih problema, ali je nakon toga potpuno razneo Tanasija Kokinakisa kom nije ostavio nikakav prostor da pokaže sve što zna.

Kecmanović je lako prošao prvo kolo protiv Džona Milmana, a onda u drugom protiv neugodnog Alehandra Tabila uspeo je da izađe kao pobednik pre svega, jer je bio najbolji na ključnim poenima.

PROČITAJTE JOŠ

U pitanju je sudar koji predstavlja na neki način i simboličnu predaju štafete u našem tenisu. Daleko od toga da je Đoković rekao poslednju reč, ali nema nikakve dileme da Kecmanović predstavlja i sadašnjost i budućnost srpskog tenisa.

Kecmanović je ove godine pronašao i formulu za igranje na travi i čekaće prave smernice od Davida Nalbandijana koji je uspeo tokom karijere da savlada Đokovića. Kecmanović do sada nije uspeo da slavi protiv starijeg zemljaka.

Biće to jedan od mečeva koji će u godinama pred nama predstavljati prekretnicu na više frontova. Pre svega jer Novak juri 21. grend slem titulu (i dalje ne zna da li će moći da igra na US Openu i na Australijan openu), pa je težina meča utoliko veća. S druge strane, Kecmanović želi da pronađe pravu igru za grend slem duele, a bolji test od Đokovića neće moći da pronađe.

U Londonu će se vikati „dobra“, ne samo zbog rakije koja se donese iz Srbije, već i kada Miša i Nole budu čistili linije na Centralnom terenu koji ove godine slavi 100 godina postojanja.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO I ovo je Vimbldon: Jagode sa šlagom, vojska čuva teren, most kojim idu šampioni 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar