Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Niko nije mogao da predvidi da ćemo već u prva dva kola videti takav potop nosilaca na Vimbldonu.

Sve ovo je navijače gotovo uverilo da bismo u finalu mogli da gledamo spektakl koji mnogi priželjkuju i po mnogo čemu istorijski meč.

PROČITAJTE JOŠ

Utisak je da je najveći „ratni profiter“ upravo Rafael Nadal. Na njegovoj strani žreba su ispali ili odustali mnogi nosioci, a poznato je da Rafa retko kada propušta takve poklone. Najpre je zbog koronavirusa morao da se povuče Marin Čilić, a onda je nekoliko sati kasnije stigao novi šok.

Čovek koji se nalazi u najboljoj formi na travi ove godine i prošlogodišnji finalista Vimbldona Mateo Beretini je osećao simptome koronavirusa i odlučio je da ne rizikuje.

Foto: Instagram/matberrettini

Kakav je to gubitak za Vimbldon svedoči što u poslednje dve godine ima 20 pobeda i samo jedan poraz (od Đokovića u finalu Vimbldona). Kada se uz to doda da je Feliks Ože-Alijasim odigrao očajno na početku i da je odmah „pometlan“ sa turnira teško je očekivati da bi neko mogao da zaustavi Nadala pre finala.

O tome mnogo govori i to što je Nadal poručio da se dugo nije osećao ovako dobro, da je tretman uspeo i da igra potpuno bez bolova. Za sada čak ni on ne koristi svoje uobičajene floskule da prolazi kroz težak proces i da ne zna do kada će igrati tenis. Njegov tim ima samo pozitivne ocene igara, a za prvi meč je Španac rekao da se mučio jer mu je trebalo vremena da se navikne na travu, a onda je sve selo na svoje mesto.

Sa druge strane, treći favorit verovatno na svakom grend slemu do kraja godine ostao je na turniru. Karlos Alkaraz je morao ozbiljno da se naradi protiv Jan-Lenarda Štrufa, ali je nakon pet setova na kraju upisao pobedu.

Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Novi meč Novaka i Alkaraza je moguć već u četvrtfinalu, a svi pamtimo epski duel u Madridu i verovatno samo prvi od mnogih koji ih očekuju. Do sada nisu igrali na grend slemu koji predstavlja potpuno drugačiji izazov sa činjenicom da treba slaviti u pet setova.

Doduše do tada bi Alkaraz verovatno odigrao i jedan maraton sa Janikom Sinerom. U petak je na programu i srpski derbi, verovatno na Centralnom terenu jer će Miomir Kecmanović dati sve od sebe da priredi senzaciju turnira i eliminiše Đokovića koji 1.813 dana ne zna za poraz na travi Londona.

Novak bi mogao da ima neuporedivo lakši zadatak u polufinalu jer su ovo osmorica njegovih potencijalnih rivala Ugo Umber, David Gofan, Fransis Tijafo, Aleksander Bublik, Kameron Nori, Stiv Džonson, Tomi Pol i Jirži Veseli. Rivali u polufinalu koje bi potpisao svaki igrač pre početka turnira. Iz tog dela žreba smo već u prvom kolu ostali bez Huberta Hurkača koji je uspeo da spasi tri meč lopte, da se vrati sa ivice ponora uvede meč u peti set, povede sa dva poena razlike u taj-brejku i na kraju izgubio od Alehandra Davidoviča Fokine.

Ukoliko dođe do meča Nadala i Đokovića biće to njihov 60. meč, a trenutno srpski as ima jednu pobedu više od rivala.

Prijatelj specijala MaxBet.

BONUS VIDEO Novak Đoković lako preko Kokinakisa do trećeg kola Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare