Foto: Screenshot Youtube Guardian Australia

Nezapamćeni skandali nastavljaju da potresaju tenis. Nakon deportacije Novaka Đokovića iz Australije sada smo svedoci nove nesvakidašnje priče jer je Aleks de Minor jedan od onih koji su pod istragom da su kupili lažnu kovid propusnicu (sertifikat).

Španska policija je ovo poručila za „AFP“, francusku agenciju, koja je prenela da su iz policije potvrdili „Da mogu da potvrde njegovo im“.

PROČITAJTE JOŠ

On se nalazi među poznatim ličnostima koje su kupili ovaj sertifikat, a De Minor je trenutno 32. igrač planete. Ova prevara mu je pomogla da se takmiči na Australijan openu, gde je stigao do osmine finala.

Pre početka turnira se podsmevao Novaku zbog kompleksne situacije.

Policija je saopštila da je završila drugu fazu operacije „Džener“ koja je započela početkom januara.

Istraga je potvrdila da su predvodnici grupe bili locirani u Francuskoj.

Ukupno je uhapšeno 11 ljudi koji su optuženi za krivotvorenje i još njih 2.200 koji su po istagrom zbog prevare sa kovid dokumentima.

Kako se navodi lažni PCR test se prodavao po ceni od 50 dolara, za kovid propusnicu se plaćalo 200 dolara, dok su bogatiji klijenti za 1.000 evra dobijali dokument da su potpuno vakcinisani.

Plaćanje je vršeno kriptovalutama kroz račune koji su otvoreni u zemljama trećeg sveta.

Nakon plaćanja, klijenti su dobiljali kodove. Dva dana kasnije bi dobijali i kovid propusnice u kojima je pisalo da su primili dve ili tri doze vakcine.

Podsmevanje Novaku

Džejms Dakvort i Aleks de Minor izneli su svoje viđenje situacije u neobično ležernom odnosu prema tako delikatnoj situaciji.

„Vidite, mislim da je veoma interesantno. To je sve što ću da kažem“, rekao je De Minor.

Tako je samo postavio podlogu da na sličan način odgovori i Dakvort. Naime, njih dvojica su se smejala između dva odgovora, a onda je Dakvort poručio.

„Ne znam koji su kriterijumi za izuzeće, da, u pitanju je nezavisno telo, morao je nekako da ispuni kriterijume. Ako ih je ispunio, trebalo bi da može da dođe“, rekao je Dakvort, a uzvratio je De Minor.

„To je veoma politički korektan odgovor“, dobacio je De Minor i nastavio sa smehom.

BONUS VIDEO Dolazak Rafaela Nadala na trening i dobacivanje dublaša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare