Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Rus protiv Francuza prošao "kao bos po trnju", Nole se vraća na prvo mesto.

Gael Monfis, 28. teniser planete, razbio je Danila Medvedeva i izbacio najboljeg tenisera planete sa Indijan Velsa rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije tako izgledalo na početku meča, pošto je Medvedev, nakon što su oba tenisera bili sigurni tokom prvih osam gemova, uspeo da u devetom dođe do brejka bez izgubljenog poena i svoj naredni servis dobije takođe sa nulom za 1:0 u setovima.

U drugom delu igre Medvedev je imao šansu da u prvom gemu oduzme servis rivalu, ali nije iskoristio brejk priliku, dok Monfis jeste svoju u četvrtom gemu i poveo sa 3:1. Uzvratio je Rus u narednom gemu petu brejk šansu pretvorivši u 3:3, ali je u osmom ponovo posustao i dopustio Francuzu da dođe do 40:0. Prvu nije iskoristio Monfis, jeste drugu, poveo 5:3, i potom na svoj servis došao do 6:3.

Početak trećeg seta doneo je bukvalno raspad Medvedeva koji je rivalu dopustio čak pet brejk šansi, dve je Monfis iskoristio i poveo sa 4:0. Imao je Francuz pet meč lopti u sedmom gemu koje nije iskoristio, ali jeste šestu za veliku pobedu i prolaz među osam najboljih.

Ovo je ujedno i definitivan znak da đe se Novak Đoković vratiti na čelo ATP liste, iako ne igra na turniru u Indijan Velsu.

Naime, nakon što budu oduzeti i dodati bodovi po završetku turnira, na najnovijem preseku stanja Đoković će imati 55 bodova više u odnosu na Medvedeva, pa će ponovo preuzeti vodeću poziciju na listi najboljih tenisera sveta.

BONUS VIDEO Novak i Jelena Đoković plešu u restoranu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar