Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Dominika Tima u prvom kolu Vimbldona u pet setova.

Grk je slavio sa 3:6, 7:6 (1), 6:2, 6:7 (5) i 7:6 (8) za tri sata i 57 minuta veoma uzbudljivog duela u kom je Cicipas imao čak 70 vinera, a njegov protivnik 63.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim je podsetio na starog sebe, koji je bio u vrhu svetskog tenisa, mada je imao i 46 neiznuđenih grešaka naspram 32 koliko je napravio Cicipas.

To je uz još neke detalje presudilo u korist Stefanosa, koji će u narednom kolu igrati protiv Endija Marija. Mari je u svom meču eliminisao Penistona u tri ubedljiva seta.

Tim je bolje ušao u meč i u šestom gemu je napravio brejk koji mu je bio dovoljan za 4:2 i kasnije vođstvo u setovima.

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Cicipas je preokrenuo sa tri mini-brejka u 13. gemu drugog seta, dok je u trećem bio daleko bolji rival.

Imao je sijaset šansi da oduzme servis protivniku i to je uradio u petom gemu kada je poveo sa 3:2, da bi brejk ponovio i u sedmom gemu kada je poveo 5:2 i rešio treći set u svoju korist.

Tim se nije predao, pa je „preslikao“ drugi set samo sa obrnutim epilogom. Mini-brejk za 4:2 mu je bio dovoljan da treću set loptu pretvori u 2:2.

U petom setu je drama dostigla vrhunac. Austrijanac je na 6:5 za Cicipasa spasao meč loptu, uspeo je da se izvuče i uvede set u novi taj-brejk.

Ovog puta je Cicipas imao više snage i koncentracije i u presudnom trenutku je pokazao zašto je već godinama unazad jedan od Top 10 tenisera na svetu.

BONUS VIDEO: Deset minuta sjajnih poena, čudnih i smešnih situacija na travi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar