Novak Đoković i Stefanos Cicipas
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Stefanos Cicipas je od dolaska u Njujork odlučio da promeni ploču. Mesecima unazad je pretio Novaku Đokoviću, a onda neočekivano gubio u danu nakon izjava. Shvatio je svoju grešku, pa se odlučio na nešto drugačiji pristup.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi put je Cicipas doživeo krah nakon smelije izjave već u prvom kolu Vimbldona.

Ipak, njegove pretnje su se nastavile i nakon najprestižnijeg turnira. A uvek je obrazac bio jasan pretnja, a onda fijasko.

Zbog toga je odlučio trenutno treći teniser planete da promeni pristup. Morao je da bude odmereniji nakon što su ga napali zbog izjava da nema nameru da se vakcinište, pa sada sve češće govori u prvom licu množine.

„Jasno je da imamo iste ciljeve. Verujem da svako od nas ima igru da osvoji grend slem titulu. Važno je da to i pokažemo na ovom turniru, da predstavimo našu generaciju na najbolji mogući način“, kaže Cicipas.

Cicipas nije mogao da dobije težeg rivala u prvom kolu Njujorka jer će odmeriti snage protiv bivšeg najboljeg tenisera sveta i člana „Velike četvorke – Endija Marija.

„Endi je uporan, pokušava da se vrati. Uložio je mnogo toga u povratak i sada igra zaista veoma dobro. Neko je ko ne odustaje. Moraću da igram na viskom nivou da ga pobedim“, izjavio je Cicipas.

Novak Đoković i Stefanos Cicipas
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Ipak, epizoda „Kad porastem biću Đoković“ izazvala je ubedljivo najviše pažnje.

„Veliko poštovanje imam prema Novaku. Primer je nekoga ko se maksimalno posvetio igri. Želim da jednog dana budem na tom nivou, da dominiram na grend slemovima. Mislim da je učio kroz karijeru kako da sačuva snagu i iskoristi je u pravom momentu“, završio je Cicipas.

Bonus video: Đokovićeva 20. grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar