Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Ešli Barti, prva teniserka sveta, neće braniti titulu na predstojećem Rolan Garosu.

Australijanka, koja je prošle godine u Bulunjskoj šumi osvojila svoj premijerni grend slem, posle propuštanja turnira u Njujorku, neće biti ni u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rolan Garos počinje 27. septembra i završava se 11. oktobra, a Barti je poručila da je jedan od razloga za njen nedolazak pandemija koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ: Serena o Rolan Garosu: Ne znam, moram da brinem o zdravlju

„Bilo je teško odlučiti, ali nažalost, neću se takmičiti u Evropi ove godine. Prošlogodišnji Rolan Garos je bio najbolji turnir u mojoj karijeri i ovu odluku nisam donela tako lako.  Postoje dva razloga za takvu odluku. Prvi je zdravstbeni rizik koji još imamo zbog pandemije koronavirusa. Drugi je moja priprema, koja nije bila idealna bez trenera koji nije mogao da radi sa mnom zbog zatvorenih granica u Australiji“, poručila je Bartijeva.

Ona je dodala da će „zdravlje nje i njene porodice uvek biti prioritet za nju“.

Odustajanje Bartijeve je svakako udarac za organizatore turnira u Parizu, ali to možda nije kraj, jer je i bivša broj jedan, Serena Vilijams još nesigurna po pitanju toga da li će doći na Rolan Garos.

Za razliku od Njujorka, na Rolan Garosu će biti dozvoljeno da 11.500 ljubitelja tenisa bude prisutno mečevima na dnevnom nivou.

Oni će biti podeljeni u tri zone oko tri glavna terena. Svako će tokom jednog dana moći da bude samo u jednoj zoni, dok će svi iznad 11 godina morati da nose maske.

Igrači i igračice će, kao i u Njujorku, biti testirani na dnevnom nivou.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar