Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Anđelik Kerber i Naomi Osaka, nekada prve teniserke sveta, plasirale su se u osminu finala US Opena.

Kerberova, šampionka Flašing Medouza iz 2016. godine pobedila je Amerikanku En Li sa 6:3, 6:4, dok je Osaka, koja je ovaj turnir osvojila pre dve godine imala više posla.

PROČITAJTE JOŠ:

Japanka je morala da igra tri seta protiv Ukrajinke Marte Kostjuk, ali je na kraju slavila sa 6:3, 6:7 (4), 6:2.

Kerberova nije imala previše posla, njoj su u prvom setu protiv Li bili dovoljni brejkovi u prvom i devetom gemu, dok je u drugom Amerikanka pružila nešto veći otpor.

Na 1:3 uspela je da vrati brejk, potom izjednači, ali nije izdržala na kraju, Kerberova je u tom desetom gemu opet oduzela servis rivalki i time dobila meč.

Njena naredna protivnica je takođe Amerikanka, Dženifer Brejdi koja je bila bolja od Francuskinje Karolin Garsije, 6:3, 6:3.

Što se tiče Osake, ona je na terenu provela dva sata i 26 minuta ali je na kraju poručila da je najvažnije da je u četvrtoj rundi.

„Psovala sam sebe dok sam igrala, ne želite baš da znate šta sam sve izgovarala na svoj račun“, rekla je Naomi po završetku meča.

Potom je analizirala kroz šta je prošla.

„Iskreno, ne znam šta se događalo, možda je iskustvo presudilo na kraju, možda prethodni mečevi. Malo sam se uplašila zbog načina na koji je igrala. Bilo je dosta poena koje nisam uspela da realizujem, bila sam pomalo i pasivna, možda sam previše razmišljala o izgubljenom… Bila sam nekako više u prošlosti i budućnosti, nego u sadašnjosti“, kaže Japanka.

Povreda prepona je ne sprečava da nastavi da igra.

„Otići ću uskoro u kadu s ledom, moram da se oporavim, moram što pre da ostavim ovaj meč iza sebe“, poručila je Naomi, koja u osmini finala čeka pobednicu meča Linet – Kontaveit.

 

REZULTATI

Teniserke:

Martić – Gračeva 6:3, 6:3

Putinceva – Sasnovič 3:6, 6:2, 6:1

Osaka – Kostjuk 6:3, 6:7 (4), 6:2

Švjontek – Vikeri 6:7 (5), 6:3, 6:4

Meknali – Aleksandrova 4:6, 6:3, 7:6 (2)

Kerber – Li 6:3, 6:4

Brejdi – Garsija 6:3, 6:3

Mertens – Soribes Tormo 6:3, 7:5

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar