Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u osminu finala na US Openu.

Srpski teniser, 26. na ATP listi, izgubio je od desetog nosioca, Belgijanca Davida Gofana posle 125 minuta igre, 6:1, 7:6 (5), 6:4.

PROČITAJTE JOŠ:

Očekivalo se da će Krajinović, koji je odlično igrao na ovoj skraćenoj američkoj turneji, imati dobre izglede da prođe među 16 najboljih na Flašing Medouzu, ali jednostavno, ovo nije bio njegov dan.

Pre ovog meča, dva puta zaredom je u 2019. dobio Gofana, u Monpeljeu i Indijan Velsu, ali previše grešaka, posebno iz forhenda, te dekoncentracija u ključnim poenima, uslovili su da Belgijanac dođe do trijumfa lakše nego što je očekivao.

U prvom setu Filipu ništa nije išlo kako je želeo, kao da je uspavan ušao u meč u kojem je veoma brzo bio u teškoj poziciji, sa dva brejka minusa (0:4).

Uspeo je da napravi jedan brejk, u petom gemu, ali je potom ponovo izgubio svoj servis i tu je bio kraj seta, jer je deseti teniser sveta posle toga odservirao za 6:1 posle 27 minuta igre.

Uspeo je Krajinović u drugom setu da koliko-toliko konsoliduje igru, ali greške su i dalje bile prisutne.

Brejkom u drugom gemu poveo je sa 2:0, ali nije ga potvrdio servisom i ubrzo je bilo 2:2.

Igrali su gem za gem sve do devetog gema kada je Gofan opet načinio brejk, ali taman kada je servirao za set, Filip je uspeo da iskoristi treću brejk loptu, pre toga spasi jednu set loptu i izjednači na 5:5.

U taj-brejku je počeo veoma loše (0:4), zaostatak je bio prevelik, ali je nekako uspeo da dođe do 5:5.

Dva naredna poena dobio je Belgijanac koji je tako stekao prednost od 2:0 u setovima.

Već tada je David imao ogromnu psihološku prednost, Krajinović nije našao način da nešto promeni i u četvrtom gemu trećeg seta, Gofan je napravio brejk za 1:3.

Posle toga je poveo sa 4:1,  ali usledio je Filipov odgovor, tri gema u nizu za izjednačenje (4:4).

Ponovo je finiš pripao Belgijancu, u desetom gemu lako je došao do tri meč lopte, prvu je iskoristio i tako završio posao.

Njega u osmini finala čeka okršaj sa boljim iz meča Tejlor Fric – Denis Šapovalov.

Sve detalje meča Krajinović – Gofan mogli ste da pratite uz naš blog uživo.

TOK MEČA, TREĆI SET: 

4:6 – KRAJ MEČA!

Kraj susreta. Lako je Krajinović izgubio tri poena na svoj servis, na 0:30 je napravio duplu grešku, a Belgijanac je meč posle 125 minuta igre završio preciznom forhend dijagonalom. Zasluženo je u četvrtom kolu i čeka boljeg iz duela Fric – Šapovalov.

4:5 – Gofan na gem do pobede

Volej je doneo Gofanu 40:15, da bi Krajinović smanjio 40:30 posle odlične forhend paralele. Ipak, ritern na drugi servis, bio je aut i Belgijanac je na gem do trijumfa. Sada je veliki protisak na Filipu.

4:4 – Potvrda brejka!

Tako se potvrđuje brejk! Od početka lako, sigurno, samo jedan izgubljen poen. Ravnoteža u setu, postaje ponovo sve uzbudljivije.

3:4 – BREJK KRAJINOVIĆ!

Odličan gem našeg tenisera! Tri brza poena za 0:40, uspeo je potom Gofan da spasi prvu brejk loptu, ali ne i narednu – Filip sad mora da dobije gem ako misli da nešto preokrene u setu i u meču!

2:4 – Lak gem za srpskog tenisera

Zašto ne može češće ovako? Četiri laka poena u nizu, smanjio je Filip na 2:4, ali ima taj brejk minusa. Mora nešto brzo da učini.

1:4 – Novi gem za Belgijanca

Četiri poena u nizu… Ništa Filipu ne ide, David je sve bliži osmini finala.

1:3 – BREJK GOFAN!

Šta reći, posle 30:30 sjajna bekhend paralela Gofana donela mu je brejk loptu, a onda nekontrolisan forhend Filipa doneo je brejk Belgijancu… Sve je manje vremena za tenisera iz Sombora.

1:2 – Gem s nulom za Gofana

Siguran je i Gofan, sve mu sad ide, lako je dobio četiri poena i poveo u trećem setu.

1:1 – Filip reagovao bolje

Sada je Belgijanac pripretio, imao je 30:30, ali dobio je Filip naredna dva poena i izjednačio.

0:1 – Gofan sigurno

Belgijanac sada ima veliku psihološku prednost. Vodi sa 2:0, može mirnije da igra. Filip nešto mora da menja, pre svega da smanji broj grešaka.

DRUGI SET:

TAJ-BREJK:

Lako je Gofan došao do visoke prednosti od 4:0, potom je Krajinović smanjio na 4:2. Odličan servis Gofana, pogodio je za 5:2, ali onda dva as servisa Krajinovića kojim je smanjio na 5:4.

Dupla greška Gofana – 5:5, ali je do prve set lopte došao pošto je Filip volej izbacio u aut. I onda predugačak forhend… Novi aut, 7:5. I Gofan vodi 2:0 u setovima.

6:6 – Imamo taj-brejk drugog seta

Poveo je Gofan 40:15, onda je Krajinović dobio naredni poen, ali Belgijanac nije ispustio, izborio je igranje taj-brejka.

6:5 – Filip vodi!

Evo ga, uspeo je da konačno dobije gem na svoj servis relativno lako, sa samo jednim izgubljenim poenom. Obezbedio je makar igranje taj-brejka u ovom setu.

5:5 – RIBREJK FILIPA!

Uh, kakav gem. Dug, uzbudljiv, imao je Gofan jednu set loptu, nije je iskoristio, onda je duplom greškom stvorio treću brejk šansu za Filipa. Somborac je koristi, posle snažnog bekhenda, naterao je Gofana na grešku – 5:5!

4:5 – Brejk za Gofana, servira za drugi set!

Prelepim bekhend volej udarcem Krajinović je stigao do 30:15, potom ga je Gofan naterao na grešku iz forhenda za 30:30. Novi as, četvrti u meču, doneo mu je prednost, ali je potom pogrešio na mreži.

Novi pad kocentracije – dva izgubljena poena, brejk u nevreme, Gofan će servirati za 2:0 u setovima.

4:4 – David ne da novi brejk

Nije da nema borbe, stigao je Krajinović do 30:30, samim tim učinio gem zanimljivijim, ali opet je David Gofan imao bolju koncentraciju u nastavku, dobio je dva poena i izjednačio na 4:4.

4:3 – Bolji servisi Krajinovića

Posle izjednačenja, 40:40, Krajinivić je odaservirao as i servis viner i tako dobio sedmi gem drugog seta. Postaje sve zanimljivije.

Foto: Printscreen/Eurosport

3:3 – Gofan uzvratio istom merom

Gotovo istovetno, brz gem ali sada u korist Belgijanca, Završio ga je as servisom, 3:3.

3:2 – Ekspresan gem Somborca

Uspeo je Filip da dobije lako ovaj gem, bez izgubljenog poena i tako prekine momentum protivnika koji je dobio dva gema zaredom.

2:2 – David izjednačio

Izgubio je Gofan dva poena u ovom gemu, ali nije dozvolio novi brejk i imamo ravnotežu u drugom setu.

2:1 – Gofan pravi ribrejk!

Taman kad je trebalo da potvrdi brejk, Krajinović je stao. Opet je lako izgubio tri poena na početku gema, potom je osvojio poen, ali izgubio naredni, Belgijanac je vratio brejk.

2:0 – BREJK ZA FILIPA! 

Evo ga, konačno onaj Filip kog smo gledali protekloh desetak dana. Uspeo je da podigne ritam, sada je veća borba za svaki poen, a iskoristio je prvu brejk loptu i sada vodi sa 2:0.

1:0 – Bolji početak za Filipa

Sada je bolje otvorio set Krajinović. Posle 40:30 dobio je poen i tako je poveo u drugom setu.

PRVI SET:

1:6 – SET ZA GOFANA!

Imao je Filip priliku za brejk, nije je iskoristio, potom je Gofan osvojio dva poena, iskoristio prvu set loptu i posle 27 minuta igre vodi u meču.

1:5 – Novi loš servis gem, treći brejk Belgijanca

Slab gem Krajinovića, opet je lako poklonio poene rivalu koji je i treći put napravio brejk i sada servira za početni set.

1:4 – Ribrejk Krajinovića!

Konačno jedan gem i to na servis protivnika. Osvojio je Gofan svega jedan poen, izgleda da se prerano opustio. Filip može osvajanjem narednog gema da pojača pritisak.

0:4 – Novi brejk za Gofana

Ne pomaže sebi Filip. Dosta grešaka, lako je došao Gofan do 0:40, potom je Krajinović dobio dva poena, ali nije izdržao u narednom i sada deseti igrač sveta ima dva brejka prednosti u početnom setu.

Foto: Printscreen/Eurosport

0:3 – Lak gem za Belgijanca

Gofan je dobio i ovaj gem, prilično lako, potvrdio je brejk i sada je na Filipu da ubrza igru i pokuša da se vrati u prvi set.

0:2 – BREJK! Gofan iskoristio treću priliku

Agresivan start Belgijanca, 0:30, ali je Filip potom došao do 30:30. Uspeo je Gofan da dođe do prve brejk lopte, nije je iskoristio, bio je to sjajan servis viner Krajinovića. Nova greška iz forhenda, donela je Belgijancu drugu priliku za brejk, ali sevnuo je as za izjednačenje!

Sada je greška Krajinovića iz bekhenda donela poen Gofanu, ovu priliku nije propustio i ima brejk prednosti.

0:1 – Gofan poveo

Razmena grešaka u prva dva poena, potom tri poena u nizu, servis viner za kraj gema i Belgijanac je poveo.

18.33 MEČ JE POČEO

Susret je počeo, Gofan je na servisu.

18.31 Igrači se zagrevaju

Filip i David se zagrevaju. Meč počinje za koji minut…

Foto: Printscreen/Eurosport

18.26 Meč uskoro počinje

Trebalo bi meč uskoro da počne pošto je završen dubl meč koji je prethodio ovom duelu. Ram i Salisburi su pobedili braću Herison sa 6:2, 6:4.

18.12 Skor u sezoni

Filip ove sezone ima skor 14-6, a Gofan je na 11-6. Nijedan nema titulu od početka ove krnje sezone.

18.06 Gofan jedan od onih iz Top 10

Neki igrači iz Top 10 su rešili da ne igraju u Njujorku, ali ne i Gofan koji pokušava da ponovi svoj najbolji rezultat ovde (osmina finala) po četvrti put.

18.04 Filip Ima razloga za optimizam

Teniser iz Sombora je u odličnoj formi, igrao je četvrtfinale Sinsinatija, ovde je dobio dva meča bez izgubljenog seta, a dobio je i poslednja dva od ukupno tri meča sa Gofanom. Srećno, Filipe!

DOBRODOŠLI!

Vreme je za meč trećeg kola, Krajiniović – Gofan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar