Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković je oduvek bio inspiracija za brojne domaće, ali i svetske umetnike, pa je to slučaj i na US Openu.

Najbolji teniser sveta u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, igra susret trećeg kola protiv Jana-Lenarda Štrufa iz Nemačke.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, pre toga, imali smo priliku da vidimo šta sve mogu da urade vredne i spretne ruke i to sa svega nekoliko sastojaka.

Šef majstor kuhinje na US Openu rešio je da napravi „palačinku Đoković“. Nije reč o specijalnom receptu već zaista o palačinci koja je profil najboljeg svetskog tenisera.

Uspeo je da je napravi tako verodostojno da verujemo sa bi je sa slašću pojeli i oni koji možda nisu baš navijači srpskog tenisera.

Uz nutelu, plazmu i koji dodatak po želji, svakako bi bila prijatna poslastica.

Nemamo podatak koliko se ova palačinka traži na US Openu i da li je uopšte prave po narudžbini, ali je svejedno lep gest. Činjenica je da prave i palačinke po likovima drugih teniskih zvezda.

Podsetimo da je ovog leta u Beogradu, na terenima TK „Đukić“ na Bežanijskoj kosi, arhitekta i street artist Andrej Josifovski, napravio najveći portret na svetu Novaka Đokovića.

On je Novakov portret načinio na šljakastom terenu. Crtež je bio dugačak 24, a širok 11 metara i prostirao se na površini od 264 kvadrata.

Niko pre njega nije uradio tako nešto kada je reč o bilo kom teniseru.

Foto: Soultime Media / N. Babić

Što se tiče drugih stvari, poput murala sa Novakovim likom, to je nešto što je postalo gotovo redovno, kao što je bio onaj koji je oslikao umetnik Miloš Popović u Trnovu.

Novak je inspiracija, nije bitno gde igra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar