Benoa Per
Benoa Per; Foto: Screenshot Twitter Eurosport

Nije preveliko iznenađenje što je Kameron Nori savladao rivala, ali jeste sve drugo što se dešavalo tokom susreta.

Kameron Nori savladao je Benou Pera sa 6:0, 7:6(5), 6:0 i relativno lako se plasirao u drugo kolu US Opena.

PROČITAJTE JOŠ

Noriju je bilo potrebno da osvoji prvi set za samo 19 minuta, dok je treći trajao 20. Gotovo da nije bilo nikakvog otpora od Francuza, koji će čak pri 5:0 u trećem setu počeo da pakuje torbu kako bi što pre napustio teren. Još uvek nije poznato da li će ATP reagovati, ali je nesumnjivo da Per nije imao želju ni da igra susret. Ipak, u njegovom slučaju teško da je u pitanju neki kladioničarski dogovor, već samo luda glava.

„Nije mi bilo lako od početka godine. Osećam se loše na terenu i danas je opet bilo tako. U drugom setu sam vodio 5:3 i trebao sam da osvojim. To bi bilo dobro za moju glavu, ali moji demoni su se vratili. Nisam siguran da ću nastaviti igrati ove sezone. Možda sada stanem i vratim se sledeće godine“, rekao je nakon meča Per.

Poznat je Francuz da je i ranije „tankovao“, odnosno da je gubio mečeve jer nije ni pokušavao da slavi. Zaradio je 80.000 dolara samim izlaskom na teren u prvom kolu, ali ne bi bilo nikakvo iznenađenje da mu organizatori oduzmu zaradu.

I u toku susreta je napravio skandal kada je igra prekinuta jer jednog navijačici nije bilo dobro na tribinama. Per je došao do trenera i počeo da se svađa sa njim (iako je dozvoljeno da treneri daju savete, nije dozoljeno da se radi u tom trenutku i na taj način), a onda je ušao u klinč sa sudijom.

Tokom 2021. godine je nekoliko puta govorio koliko mu je teško zbog „mehura“, zbog koronairusa i svih dodatnih protokola.

Pronašao je način da iskaže svoj bunt, a da istovremeno, makar prividno, ispoštuje svaki detalj ugovora.

„Dođem na turnir, zaradim nešto novca i onda idem na sledeći tunrir. Radim svoj posao. Ako osvojite turnir serije ATP 250, zaradićete 30 hiljada dolara. Ja sam dobio direktan ček od deset hiljada, a ispao sam u prvoj rundi. Zašto da se mučim kao ludak samo da bih zaradio malo više“, rekao je 31-godišnjak iz Avinjona tokom 2021. godine, koji je time i kolege ocenio kao “ludake” jer daju sve od sebe da trijumfuju.

BONUS VIDEO Velika greška Norija i promašen zicer koji je Novaku dao krila

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar