Ema Radukanu
Ema Radukanu; Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Možda u Njujorku ima i dalje mnogo nepoznatih, ali smo dobili odgovor na jedno pitanje - dobićemo novu šampionku.

Aktuelna osvajačica US Opena Ema Radukanu eliminisana je već u prvoj rundi. Bolja od nje bila je francuska veteranka Aliz Korne sa 6:3, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

Britanka je napravila brejk u prvom gemu na susretu, ali je odmah uzvratila Francuskinja sa dva. Uspela je da dođe Radukanu novim brejkom do 4:3, a onda sledi ribrejk Francuskinje i osvajanje prvog seta.

U drugom setu je situacija bila nešto drugačije jer je Radukanu prvo imala brejk zaostatka, a onda uspela da preokrene na 3:1. Od tog trenutka nadalje se potpuno ugasila, pa Francuskinja osvaja pet vezanih gemova i prolazi u drugu rundu. Korne igra sjajno ove sezone, a jedan njen lob u sedmom i kasnije „pasing šot“ u osmom gemu prvog seta izazvali su ovacije publike.

Radukanu će tako od 12. septembra biti tek 80. igračica sveta (tačno mesto ćemo znati nakon rezultata ostalih devojaka) jer gubi gotovo 2.000 bodova. Do sada je bila 11. igračica planete.

„Jako sam tužna što odlazim odavde. Ovo je verovatno moj omiljeni turnir. Ali takođe sam i srećna jer je sve bilo čisto. Pašću dosta na WTA listi i moram da se popnem nazad. Meta je skinuta sa mojih leđa. Imam drugu šansu da se ispuzim gore“, rekla je Radukanu posle meča.

BONUS VIDEO Laslo Đere savladao Gaskea u Vinston Sejlemu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar