Foto: Tanjug-AP Photo/Andy Brownbill

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, obećao je da će podići znatno nivo primanja igrača i ulaganja kako bi osigurao da najbolji teniseri sveta i dalje dolaze na najdalji turnir godine, barem za većinu igrača.

Saudijska Arabija i Kina su odlučili da ulažu ogromne svote novca kako bi pritisli Australijan open jer se godinama spekuliše da bi Melburn i Australija mogli da ostanu bez grend slema.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to će sigurno neće desiti do 2046. godine do kada će „Melburn Park“ sigurno biti domaćin Australijan opena. Teniski savez Australije pokušava da reši gorući problem, a kada neko ponudi mnogo, mnogo para – jedini odgovor je neretko mnogo više para.

To je dobro za tenis, igrače i navijače, a prvi grend slem u sezoni ove godine vredi oko milijardu dolara. Melburn svake godine prihoduje oko pola milijarde dolara svake godine samo od tenisa, zbog mnogih aktivnosti koje se nalaze oko samog turnira zbog kog je ove godine u tri sedmice bilo čak 1,1 milion navijača.

Odlučio je da se oglasi i Tajli koji je javno ukazao na veliku pretnju po zvanični grend slem Azije i Okeanije.

„Nikada to nećemo uzeti zdravo za gotovo. Dozvolite mi da kažem zašto je to pretnja: zato što svako sutra može da odluči da ima turnir s nagradnim fondom od 100 miliona dolara, dovešće 32 igrača i svakome od njih će dati po dva miliona. To je pretnja. Oni to mogu i ništa ih ne sprečava da to naprave. Kad je premijer rekao da je Australijan open ugrožen, pod tim nije toliko mislio da bi ga vremenski trebalo pomeriti koliko da se u isto vreme odigrava nešto ovako. Zato moramo da uložimo dodatno u rast, infrastrukturu, moramo da nastavimo da se razvijamo. Imamo veoma agresivnu strategiju rasta“, rekao je Tajli.

Dodatni dan turnira koji je ove godine počeo u nedelju doneo je oko 80 hiljada dodatnih navijača, a njima je sada čak dozvoljeno da se slobodno kreću i van pauze između neparnih gemova.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Novaka Đokovića i Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar