Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ruski teniser Danil Medvedev, polufinalista US Opena, odlučio je da ne igra naredne nedelje na Mastersu u Rimu.

Moskovljanin, koji je prošle godine na Flašing Medouzu izgubio u finalu od Rafaela Nadala, i ove godine je u završnici i veruje da može da ode i korak dalje, tačnije da osvoji prvi grend slem u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Danil je u četvrtfinalu pobedio velikog prijatelja, Andreja Rubljova sa 7:6 (6), 6:3, 7:6 (5) i sada ga u polufinalu očekuje žestok okršaj sa finalistom Rolan Garosa i Australijan opena, Dominikom Timom.

PROČITAJTE JOŠ: Kirjos: Uvek ću prozivati one koji ponavljaju svoje greške

Ipak, on je smatrao da bi previše naporno bilo da posle ovakvog pohoda u Njujorku, žuri nazad u Evropu i menja podlogu, pa na neki način i nije iznenađenje što ga neće biti na terenima na „Foro Italiku“.

Rafael Nadal se vraća na teren posle više od šest meseci i osvojene titule u Akapulku, a prijavljen je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Španac je tokom dana na terenu „Pjetranđeli“ trenirao sa Stanom Vavrinkom.

Očekuje se da će igrati i Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Mateo Beretini, Gael Monfis, David Gofan, Dijego Švarcman, Roberto Bautista Agut i Fabio Fonjini.

Kod teniserki, neće biti prve na svetu, Australijanke Ešli Barti, ali se očekuje dolazak Simone Halep, karoline Pliškove, Sofije Kenin, Jeline Svitoline, Bjanke Andreesku…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar