Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Dejvis kup reprezentativci Srbije, Laslo Đere i Miomir Kecmanović, plasirali su se u četvrtfinale teniskog turnira u Kicbilu koji se igra na šljaci za nagradni fond od 400.335 evra.

Dušan Lajović nije uspeo da opravda ulogu trećeg nosioca, pošto je poražen u svom prvom meču na turniru od Janika Hanfmana, ali zato jesu Đere i Kecmanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Laslo je slavio u dva seta protiv velike nade italijanskog i svetskog tenisa, mladog Janika Sinera, 6:4, 6:4, dok je Kecmanović bio još ubedljiviji u susretu sa Australijancem Džordanom Tompsonom, 6:2, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ: Lajović izgubio od 118. igrača na svetu

U meču Đerea i Sinera, teniser iz Sente je odmah na startu napravio brejk, poveo potom sa 2:0 i tu prednost je čuvao do kraja seta.

Odlično je Laslo krenuo u drugom setu, uz dva brejka je stigao do 4:0. Siner se trgnuo, vratio jedan brejk, došao do 5:4, ali je Đere  u desetom gemu iskoristio drugu meč loptu.

Njegov naredni protivnik biće bolji iz duela drugog nosioca, Argentinca Dijega Švarcmana i Austrijanca Sebastijana Ofnera.

Kecmanović je protiv Tompsona krenuo furiozno, posle dva brejka stigao je do 5:1, potom je Australijanac dobio gem, ali je Miomir odservirao za set.

U drugom setu Kecmanović je oduzeo servise protivniku u petom i sedmom gemu i tako lako priveo meč kraju posle samo 65 minuta igre.

Njega u četvrtfinalu očekuje duel sa Argentincem Federikom Delbonisom koji je pobedio četvrtog nosioca, Nikoloza Basilašvilija sa 7:5, 6:3.

REZULTATI

Hanfman – Lajović 4:6, 6:3, 6:4

Merterer – Hurkač 6:1, 6:4

Delbonis – Basilašvili 7:5, 6:3

Đere – Siner 6:4, 6:4

Kecmanović – Tompson 6:2, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar