Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Nik Kirjos, 40. teniser sveta, rekao je da će i dalje prozivati svoje kolege čak i po cenu toga da njegove akcije i dalje nazivaju licemernima.

Kirijos je nedavno po diskvalifikaciji Novaka Đokovića sa US Opena, na Tviteru ponudio navijačima da se opredele koliko bi on bio suspendovan da je pogodio lopticom sakupljača loptica u vrat.

PROČITAJTE JOŠ:

Kirjos je ponudio kao moguće odgovore pet, deset i 20 godina.

PROČITAJTE JOŠ: „Novak je prizvao nesreću, uznemiruje me i onaj razgovor“

Australijanac, koji je poznat po nezgodnom temperamentu, izazvao je dosta polemike u svetu tenisa čestim prozivkama kolega tenisera.

On je čak ušao u sukob sa bivšim brojem jedan Borisom Bekerom, a jedna od omiljenih meta mu je i Novak Đoković, kojeg je žestoko kritikovao zbog Adrija tura.

„Pokušavam samo da ljude podsetim na njihove akcije. Ne možete da poredite šta neko radi van terena sa onim što radi na terenu. Kad vidim da neki ljudi prave greške, nemam nameru da ih prozivam, ali ako oni to brane i stalno ponavljaju iste greške, posebno u vreme globalne pandemije, naravno da ću nešto reći o tome“, kaže Kirjos.

On kaže da ne želi da na taj način privuče pažnju.

„Ne govorim to da bih skrenuo pažnju na sebe, pokušavam da dovedem u red one koji bi trebao da budu u redu. Moramo raditi timski inače će se greške ponavljati“.

Nik je dodao i da jedva čeka da se stvari vrate u normalu.

„Sport više neće biti isti. Ne želim da živim u restrikcijama, želim da se stvari vrate u normalu. Nedostaje mi igranje, ali želim da to bude u pravim uslovima, pred publikom, želim da ih zabavljam. Teško je doneti definitivnu odluku jer stvari mogu da se otmu kontroli za samo nedelju dana. Čak i Ešli Barti, šampionka Rolan garosa nije osećala da je dovoljno sigurno da ide u Evropu“, zaključio je Kirjos.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare