Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Vasek Pospišil pokrenuo je revoluciju u tenisu izlivom besa u Majamiju, a on i Novak Đoković dobili su podršku još jednog elitnog tenisera.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, trenutno postoji sukob na relaciji ATP – PTPA, koji predvodi Novak Đoković. U pitanju je udruženje igrača koje želi da pokrene promene, iako su mnogi vrhunski igrači držali stranu ATP-a.

Sada se situacija polako menja, Pospišil je na jednom meču otvoreno govorio o sukobu sa prvim čovekom ATP-a Andreom Gaudencijem, što su zabeležlile kamere.

Pospišil je tokom meča protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda izgubio živce u završnici prvog seta, kada je 67. teniser planete prvo polomio reket, da bi pri set poenu ušao u verbalnu raspravu sa glavnim sudijom.

Iako je delovalo da je u pitanju nezadovoljstvo zbog loše igre, Kanađanin je otkrio da je problem nastao zapravo pre početka meča, kada je prisustvovao, kao predstavnik Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA), sastanku sa čelnicima ATP.

Tom prilikom je istakao da je Gaudenci na njega vikao tokom čitavog toka sastanka, zbog čega je na teren izašao nervozan.

Novak je podržao Pospišila, potom su to učinili igrači poput Iva Karlovića, Miloša Raonića, Rajana Herisona, Radživa Rama, Džona Iznera

Naravno, ne javljaju se Rodžer Federer ili Rafael Nadal, ali je Novak dobio podršku jednog od elitnijih igrača, 11. na ATP listi, Denisa Šapovalova.

„Definitivno sam na strani PTPA. Mislim da nismo dovoljno uvaženi, postoji način da se to poboljša. Samo nam govore da idemo da igramo tenis, što nije dobra stvar. Ne treba, znate, da govore tako ako smo već nekakvi partneri“, naveo je Kanađanin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar