Bura u tenisu: Posle Novaka i ostali reagovali zbog skandala

Tenis 27. mar. 202110:28 > 10:37
Podeli:
Foto: EPA-EFE VASSIL DONEV EPA-EFE/VASSIL DONEV

Vasek Pospišil se pokajao nakon velikog skandala koji je napravio u Majamiju, a uz njega su stala mnoga velika imena. Nakon Novaka Đokovića poruka podrške stigla je i od Iva Karlovića.

Pospišil je na meču sa Mekenzijem Mekdonaldom napravio opšti haos jer je namerno gubio poene, lomio rekete i psovao sudiju.

PROČITAJTE JOŠ

U jednom trenutku je prozvao sudiju i ATP organizaciju, a onda je odlučio da se izvini kada se meč završio preko društvenih mreža.

Reagovao je i Novak koji je bio uz njega i na strani Udruženja teniskih igrača (PTPA), koji su zajedno osnovali.

Nakon toga je usledila i podrška Karlovića.

„Nesreća je ono što se dogodilo na terenu sa Popišilom. Nisam bio na sastanku, ali ono što sam čuo od igrača koji su bili tamo, više je nego jasno da je igračima potrebna unija sastavljena samo od njih“, napisao je Karlović, uz oznaku PTPA, udruženja osnovanog na incijativu Đokovića.

Koristio je i „hešteg“ koji u prevodu na srpski znači „glas igrača“, baš kao i igrači pre njega.

Deluje da se spremaju velike promene u svetskom tenisu, a da bi nosioci mogli da budu upravo igrači okupljeni u okviru PTPA.

Oglasili su se i drugi igrači poput Rajana Herisona.

„Pospišil je sjajan tip sa ogromnim srcem. Proveo je nebrojane sate i imao mnogo glavobolja u ime svih igrača. Stres koji je preneo na teren ga je obuzeo potpuno dok je igrao pod pritiskom. Vreme je da se čuju glasovi igrača“, napisao je Herison.

Reagovao je i Radživ Ram, specijalista za dubl.

„Ono što se desilo Vaseku moglo je da se desi bilo kome od nas. Nije bilo u redu i mora da se promeni.“

Džon Izner je takođe poslao poruku podrške.

„Ono što se desilo Pospišilu bila je nesreća. Emocija su izvukle najbolje iz njega i nažalost to se dešava. Ostaje činjenica da je proveo nebrojene sate boreći se za kolege na ATP Tour. Bolji dani su pred Vasekom i igračima“, napisao je Izner.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar