Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

UEFA je dan posle utakmice između Srbije i Portugala pojasnila iz kog razloga VAR sistem nije dostupan na mečevima kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kako su naveli iz Evropske fudbalske unije, postojao je plan da ovaj sistem bude implementiran na utakmicama kvalifikacija, ali se tada isprečila pandemija koronavirusa:

„UEFA je 2019. godine razgovarala sa FIFA o upotrebi VAR tehnologije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uticaj pandemije koronavirusa na operativne i logističke mogućnosti naterao je UEFA da njegovu primenu odloži kada je u pitanju grupna faza Lige Evrope za sezonu 2021/2022, kao i da povuče predlog da VAR bude korišćen na utakmicama kvalifikacija“, stoji u saopštenju UEFA.

PROČITAJTE JOŠ...

Podsećamo, na utakmici između Srbije i Portugala Kristijano Ronaldo je u trećem minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena iskoristio kiks Marka Dmitrovića i nakon dugog pasa poslao loptu ka praznom golu, ali je Stefan Mitrović uspeo da spreči da ona završi u mreži, a potom izblokira i Bernarda Silvu.

Odmah potom fudbaler Juventusa je u besu bacio kapitensku traku na travu i besno napustio teren stadiona „Rajko Mitić“.

„VAR takođe nije bio u upotrebi ni tokom grupne faze Lige nacija prošle jeseni“, dodali su u saopštenju iz UEFA.

Meč ove dve reprezentacije završen je rezultatom 2:2, uz dva gola Dioga Žote za Portugal, te Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića za Srbiju.

Posle dva kola u Grupi A, Srbija i Portugal imaju po četiri boda i dele prvo mesto na tabeli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar