Foto: Printscreen/Youtube

ATP je u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Sporting Chance", koju vodi bivši fudbaler Arsenala Toni Adams, rešio da otvori liniju za mentalnu pomoć teniserima.

Iz sedišta ATP u Londonu su poručili da će linije raditi 24 sata svakodnevno kako bi igrači u svakom trenutku mogli da dobiju stručnje savete i pomoć tokom pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Humanutarna organizacija Tonija Adamsa takođe sarađuje sa Premijer ligom, Asocijacijom fudbalskih profesionalaca, kao i sa kriket i ragbi organizacijama.

„Svi su morali da se prilagode periodu samoizolacije i smanjene fizičke aktivnosti tokom pandemije, ali sve to može da ima poguban uticaj na profesionalne sportiste koji su navikli na strogu strukturu rada i igranje na dnevnoj bazi“, izjavio je predsednik ATP Andrea Gaudenci.

Od Indijan Velsa u martu, prvog turnira koji je bio otkazan zbog pandemije koronavirusa, nije održano nijedno zvanično takmičenje, a stav ATP, ITF i WTA je da tenisa neće biti pre avgusta meseca.

Vimbldon je prvi put posle Drugog svetskog rata otkazan, dok bi Rolan Garos trebalo da se održi u septembru i početkom oktobra.

„Izazovi sa kojim se sport i svi profesionalci suočavaju u svetlu poslednje pandemije će imati uticaja na naše mentalno zdravlje na različite načine. Naš cilj je da svima pomognemo“, izjavio je Toni Adams.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar