Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković se sprema za poslednji turnir u sezoni gde će na završnom mastersu u Torinu koji se igra od 14. do 22. novembra pokušati da dođe do novog trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski as očekuje da bude na visokom nivou za poslednji turnir ove godine.

„Mislim da sam svežiji jer nisam igrao tako mnogo turnira kao ranijih godina, ali sam imao nekoliko iscrpljujućih takmičenja, posebno na grend slemovima. Ne mislim da sam isključivo fizički iscrpljen, već mentalno i emotivno, zbog pritiska koji sam imao, da dođem do tog istorijskog učinka. To me je mnogo umorilo, tako da sam osećao da mi je potreban odmor, da se regenerišem, pokušam da se spremim za jak finiš godine“, rekao je Đoković.

Đoković se nada da bi titula u Parizu mogla da bude dobra uvertira za turnir u Torinu.

„Sezonu turnira u dvorani sam počeo veoma dobro, nadam se da ću sve završiti dobrim izdanjem za kraj godine“, kaže Đoković.

Zanimljiv je podatak da Đoković nije osvojio završni masters poslednjih šest godina, a poslednji pehar je podigao 2015. godine.

„Možda je to bilo zbog energije potrošene tokom sezone, kada nije ostajalo mnogo energije u rezervoaru, ali takođe, izgubio sam neke tesne mečeve. Protiv Dominika Tima pre nekoliko godina, prošle godine u taj-brejku u polufinalu… Radi se o tome da igrate na najvišem nivou protiv osam najboljih na svakom meču. U pitanju je jak intenzitet, jak zahtev od vas da budete najbolji. Moglo je i da se radi o tome da imam poluprazan rezervoar, tako da nisam mogao da igram najbolje u baš svakom meču. To zahteva četiri ili pet mečeva od vas da biste osvojili turnir. Takav je format, igra svako sa svakim, omogućava vam da izgubite meč, nekad i dva da se kvalifikujete u polufinale, što smanjuje pritisak, ali i dalje zahteva mnogo energije da se trijumfuje“,pokušao je da objasni razloge za neuspehe poslednjih Đoković.

Turnir se posle 12 godina pomerio iz Londona, a srpski teniser je istakao da je uvek bio za to da se što češće menjaju gradovi domaćini.

„Sada smo u Torinu, u zemlji koja voli sport. Tenis je u ekspanziji u Italiji, posebno kod tenisera, poslednjih godina uz uspon Beretinija, Sinera, Fonjinija, koji su napravili velike iskorake. Sjajno je videti uzbuđenje ljudi za ovaj turnir. Sjajna je atmosfera, svi podržavaju igrače, posebno Italijane. Nadam se da ćemo imati sjajan turnir, dvorana je prelepa, organizacija je sjajna, svi žele da se završi godina na najbolji mogući način“.

Gledajte Đokovića uz SBB i EON pakete

Mečeve Novaka Đokovića na završnom mastersu u Torinuz mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (PROMO)

BONUS VIDEO Slavlje Novaka Đoković sa decom posle finala u Parizu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar