Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal
Foto: EPA/EFE

Mark Rose, nekadašnji švajcarski teniser, omalovažio je učesnike završnog Mastersa u Torinu, rekavši da "niko neće da ih gleda".

PROČITAJTE JOŠ

Nedostajaće Rodžer Federer i Rafael Nadal kao najveći magnet, ali nisu ostali igrači iz top 10 krivi što ih muče povrede i što ne mogu više da pariraju ostalima.

Ipak, to je na surov način prokomentarisao Mark Rose.

„Postoje nova lica, i istina je da bi moglo da bude lepo, ali da li ste videli Kaspera Ruda na Grend slemu“, zapitao se Rose, aludirajući na to da je Kasper igrao samo osminu finala Australijan opena.

Onda je Rose naveo šta publika želi, ali to se kosi sa konceptom završnog turnira, koji okuplja trenutno najbolje rangirane.

„Šira javnost želi da vidi Nadala, Federera, Marija, Stana Vavrinku. Ne momke koji su došli ovde osvajanjem ATP 250 turnira. Daleko smo sa velikog i uzbudljivog takmičenja koje se poslednjih godina igra u Londonu. Iskren da budem, ne sećam se završnog Mastersa sa tako slabom ponudom.“

Ruku na srce, ovaj turnir okuplja samo dvojicu osvajača Grend slema, Novaka i Medvedeva.

Jednostavno, vreme se promenilo i era Federera i Nadala prolazi, što se oseća.

„U jedno vreme bi tu mogli da budu Lendl, Edberg, Keš, Beker, Konors… Zatim Sampras, Agasi, Beker, Edberg, Kurije. Čak i u 2001. i 2002. godini, godinama tranzicije, spisak učesnika je bolje delovao“, kaže olimpijski šampion iz 1992. godine, koji sada radi kao stručni konsultant.

On je naveo i da će turnir dobiti drugačiju težinu ako naredne godine Cicipas ili Zverev osvoje barem jedan Grend slem.

Kada je Novak Đoković u pitanju, Rose ga vidi kao apsolutnog favorita.

„Ono što je postigao povratkom da osvoji Pariz je monstruozno. Ali svaki turnir je nova avantura. Završni Masters je drugačiji i komplikovaniji!, naveo je Rose.

Gledajte završni Masters u Torinu uz SBB i EON pakete

Mečeve mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (Promo)

BONUS VIDEO Ronaldo poklanja dres uplakanoj devojčici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare