Ron Flauers Ron Flowers
Ron Flauers Foto: PA / PA Images / Profimedia

Ron Flauers, legendarni fudbaler koji je slavu stekao igrajući za Vulverhempton i reprezentaciju Engleske, preminuo je u svojoj 88. godini života.

Flauers je rođen u Donkasteru u Engleskoj, gde je i počeo da se bavi fudbalom u lokalnim Roversima. Ubrzo je, zbog toga što je uporedo i radio, dobio otkaz u ovom poluprofesionalnom klubu, nakon čega ga je pokupio B tim Vulverhempton Vonderersa, Vot.

PROČITAJTE JOŠ...

Za ovaj tim je igrao dve godine pre nego što je 1952. promovisan u prvi tim Vulvsa, sa kojim je započeo i meteorski uspon. Flauers se ustalio u ekipi, i u nastavku karijere je odigrao preko 500 utakmica uz tri osvojene titule.

Najveći uspeh, ipak, došao je sa reprezentacijom Engleske, pošto je bio deo tima koji je 1966. godine osvojio Svetsko prvenstvo. Interesantno je da prvobitno nije dobio medalju jer nije igrao u finalu (dodeljene samo igračima koji su igrali na utakmici), što je ispravljeno 2009. godine, kada je i ostatak tima Engleske dobio zlatna odličja.

Takođe, Flauers je bio strelac prvog gola za reprezentaciju Engleske na utakmicama vezanim za Evropsko prvenstvo, pošto je zatresao mrežu Francuske u okviru kvalifikacija na stadionu Hilsboro 1962. godine.

Od njega se oprostila ekipa Vulverhemptona:

„Velikan na terenu i džentlmen van njega. Veliki broj ljudi će ga se setiti, naše misli su sa onima koji su ga poznavali i voleli“, napisali su Vulvsi na svom zvaničnom nalogu.

Bonus video: Poništen gol Irske protiv Portugala

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar