Foto: EPA-EFE/ANTONIO LACERDA

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz (16) označen je kao mogući naslednik Rafaela Nadala, ali igrom podseća mnogo više na Rafine najveće rivale.

Alkaraz je u februaru na turniru u Rio de Žaneiru, pobedio iskusnog Alberta Ramosa Vinjolasa i odmah privukao pažnju ljubitelja tenisa.

Bio je to njegov debi na profesionalnom nivou, a odmah potom je angažovao bivšeg broja jedan svetskog tenisa, sunarodnika Huana Karlosa Ferera da bude njegov trener.

Ferero je do sada impresioniran napretkom mladog tenisera kog je uporedio sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

PROČITAJTE JOŠ

„Voli da igra izuzetno agresivno. Stoji blizu osnovne linije. Nije od onih tipičnih igrača iz Španije koji vole najviše da igraju na šljaci. On voli da igra na tvrdoj podlozi i na travi. Prošle godine je prvi put zaigrao na travnatom terenu i dopalo mu se, voli poene da završava na mreži“, rekao je Ferero.

Šampion Rolan Garosa iz 2003. godine kaže da njegovu igru može da poredi sa onom koju imaju Novak Đoković i Rodžer Federer.

“ U početku kada sam ga upoznao, bio sam ubeđen da najbolje može da igra na šljaci, ali mislim da je sada mnogo napredovao na tvrdoj podlozi, mislim da može da ode i koji nivo više. To je veoma dobro. Igra agresivno sa osnovne linije, ali mora da popravi servis. Za nekog ko ima 16 godina za sada, dobro servira. Ako bih mogao sa nekim da ga uporedim, onda je to igra Novaka Đokovića ili možda i Rodžera Federera. Vole da budu agresivni sa osnovne linije, ali mogu da sa mreže završe poen“, rekao je Ferero.

Alkaraz je očigledno više impresioniran Federerom, nego sunarodnikom Nadalom, barem kada je reč o stilu igre.

„Volim agresivnu igru sa mnogo vinera. Moj stil je sličan Rodžerovom, agresivni udarci, izlasci na mrežu i igra sa dosta drop šotova. Uvek sam pozitivan, verujem da uvek mogu da pobedim, bez obzira ko mi je protivnik. Ako tako ne razmišljate, ne morate ni da izlazite na teren“, poručio je Alkaraz.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram