Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Izvršni direktor Tenis Australija Kreg Tajli, izjavio je da su mali izgledi da će se tenis uopšte igrati do kraja 2020. godine.

Tajli, koji je godinama unazad jedan od najvažnijih ljudi u rukovodstvu australijskog tenisa, smatra da je teško predvideti dalji razvoj situacije sa pandemijom koronavirusa, što se odražava na sport, pa i na tenis kao njegov deo.

I mnogi drugi sportovi su pogođeni, ali čini se da je tenis u posebno nezgodnoj situaciji.

„Moje mišljenje je da će biti teško da se sa tenisom nastavi do kraja ove godine. Ovo je sport koji se zasniva na putovanjima po celom svetu, a mislim da će dozvola za putovanja biti poslednja koja će biti izdata, tek na kraju pandemije. Sportovi unutar granica države će biti u prenosti u odnosu na one koji su globalnog karaktera, kao što je tenis“, izjavio je Tajli za „Sidnej Morning Herald“.

Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Bez obzira na sve, on kaže da na Australijan openu razmatraju sve opcije, pa čak i da datum odigravanja narednog turnira bude pomeren za kasnije u 2021. godini, ukoliko se pandemija produži.

PROČITAJTE JOŠ:

Opšta očekivanja su i da će Vimbldon biti otkazan. US Open je u kalendaru krajem avgusta i početkom septembra, a pomereni Rolan Garos od 20. septembra, međutim, pitanje je šta će biti i sa ovim takmičenjima.

„Mi razmatramo opciju pomeranja turnira. Svakako da planiramo turnir za narednu godinu, nadamo se velikoj sezoni. Ipak, morate planirati scenario i za najgori slučaj, dok se nadate najboljem ishodu. Sutra svi možemo da se probudimo i da stigne vest da smo našli neki lek koji je uspešan ili da smo na putu da nađemo vakcinu protiv virusa. Ipak, pored svega što smo pročitali do sada, to ne očekujem u tako skoroj budućnosti“, kaže Tajli.

On je dodao da se, bez obzira na situaciju, pripreme moraju nastaviti kao da sve normalno ide po planu.

„Kada bude dozvoljeno da se putuje na globalnom nivou, tada će početi i teniska takmičenja. Na lokalnom nivou, mi možemo da se pripremamo već od danas“, zaključio je Tajli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram