Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Smeši mu se svetla budućnost

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je titulu na Mastersu u Majamiju pobedivši Kaspera Ruda u finalu sa 2:0, a taj uspeh nije došao slučajno.

PROČITAJTE JOŠ:

Alkaraz već neko vreme pruža odlične partije, iako ima samo 18 godina.

Pre Majamija došao je do polufinala Indijan Velsa, u kom je poražen od Rafaela Nadala. Uprkos porazu, iz tog meča je mnogo naučio.

„Taj meč sa Rafom Nadalom bio je sjajan. Igrao sam odlično protiv njega. Ipak, naučio sam kako se igra u polufinalu jednog mastersa. To mi je bio prvi put, tako da sam sada u drugom znao kako da budem bolji nego tada. Bilo je drugačije, ali što se tiče nerava, teških momenata, definitivno sam bio bolji ovde u Majamiju“, rekao je Alkaraz i dodao:

„Kao mali sam maštao o tome da osvojim Masters. Kada sam pao na pod setio sam se toga. Svi snovi, sav naporan rad, svi treninzi, svi problemi – sve mi je u tom momentu prošlo kroz glavu“.

Mladi Španac pričao je i o snovima i ciljevima koje ima u daljoj karijeri.

„Moj san je da postanem broj jedan, to mi je velika motivacija. Da bih ostvario snove svakodnevno radim veoma naporno. Znam da moram da ostanem pozitivan sve vreme čak i kada svrni ne idu meni na ruku. Moram uvek da budem uveren da sve može da se promeni“, zaključio je osamnaestogodišnjak.

Pobeda u Majamiju donela mu je na novoj ATP listi napredak za pet pozicija i sada je 11. igrač sveta.

BONUS VIDEO Neverovatna razmena udaraca Đokovića i Hačanova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar