Novak Đoković i Danil Medvedev Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Ovo se dešava baš, baš retko.

Ovog ponedeljka objavljena je najnovija ATP rang lista nakon turnira u Majamiju, koji je završen trijumfom Karlosa Alkaraza sa 7:5, 6:4 u finalu.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković je još jednom najbolji teniser planete sa 8.420 poena i nalazi se tik iznad drugoplasiranog Danila Medvedeva. Razlika između njih dvojice je samo 10 bodova, što je situacija koja se zaista retko viđa.

„Zdravo svima. Poslednjih meseci igrao sam sa malom kilom. Posle konsultacija sa timom, odlučio sam da odem na mali zahvat kako bih rešio taj problem. Verovatno ću biti van terena mesec do dva, i naporno ću raditi kako bih se uskoro vratio na teren. Hvala na podršci“, napisao je Medvedev.

Ipak, ono što sledi je prava nepoznanica jer je Rus objavio da je neko vreme igrao sa malom kilom, odlučio je da se operiše i najavio da će mesec ili dva odsustovati sa tura. To nije nimalo čudno kada se zna da je prošle godine ostavio mogućnost da se uopšte ni ne takmiči tokom sezone na šljaci, za koju otvoreno govori da je ne voli, iako je pokazao napredak na ovoj podlozi.

Ipak, pred Novakom se nalazi izuzetno težak zadatak jer traži ogroman broj poena. U Monte Karlu je ispao u 3. kolu, pa brani samo 90 bodova, te bi nakon turnira u kneževini svoj bodovni saldo mogao da uveća za 910 poena. Zatim sledi pravi pakao jer i u Rimu i u Madridu brani finala, dok na Rolan Garosu brani i titulu šampiona.

Kada je u pitanju sama ATP lista trećeplasirani je Aleksander Zverev sa 7.195 bodova, Rafael Nadal je četvrti sa 7.115, dok je petoplasirani Stefanos Cicipas sa 5.980.

Zatim slede Kasper Rud, Andrej Rublov, Feliks Ože-Alijasim i Kameron Nori. Najviše je napredovao Karlos Alkaraz koji je stigao do 11. pozicije sa 3.411 poena.

Najveći skok u vrhu napravio je Miomir Kecmanović koji je stigao do četvrtfinala u Majamiju, napredovao je za 10 pozicija i sada je sa 1.211 poena 38. igrač sveta.

Poziciju lošije od njega je plasiran Filip Krajinović sa 1.171 poenom, dok je Dušan Lajović 48. igrač sveta. Laslo Đere je pao za dve pozicije i sada je 55.

Foto: Screenshot ATP tour

BONUS VIDEO Doček Novaka Đokovića na turniru u Dubaiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar