Igor Milanović
Igor Milanović Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Igor Milanović, legendarni vaterpolista Partizana i Jugoslavije, dotakao se nastupa Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Milanović smatra da je uloga Uroša Stevanovića, selektora Srbije, sada mnogo, mnogo komplikovaniji i za Nova.rs objašnjava situaciju u kojoj se nalaze „delfini“.

PROČITAJTE JOŠ

„Sigurno zadatak Uroša Stevanovića nije lak, Srbija više nema taj kvalitet gde može da dobije utakmicu na bazi individualnog kvaliteta, gde može da računa da postoji neki Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, da rešavaju utakmice na jedan lakši način za trenera. Sad trener ima jedan kompleksniji način i mnogo veći uticaj na stvaranje igre. A i drugi su željni da sruše Srbiju. Ja se nadam da ćemo uspeti da obezbedimo nastup na Olimpijskim igrama, u suprotnom bi bilo dosta posledica. Vreme je da se ujedini srpski kvalitet, da duvamo u isto jedro, da tamo osvojimo medalju“, rekao je Milanović za Nova.rs.

Proteklu godinu obeležile su brojne trzavice, a Milanović je istakao da je sada trenutak da se svi ujedine.

„Nisam dugo u vaterpolo savezu i ne volim da pričam, bio sam ona tri meseca kad sam bio trener Novog Beograda. Video sam da postoji određeni polaritet u našoj maloj vaterpolo familiji, što mislim da nam nije potrebno. Imamo nekoliko vrhunskih ekipa, imamo jaku ligu, mislim da nam nije potrebna bilo kakva eskalacija van ovoga što smo zacrtali. Mislim da moraju svi klubovi da budu uključeni u to. Svima nama u tom vaterpolo svetu doprinosi svaka medalja koju raeprezentativci osvoje.“

„Delfini“ će biti izraziti favoiti u grupi C druge divizije sa Izraelom, Nemačkom i Maltom. Prvi meč je na programu ovog petka od 17.00 protiv Izraela.

Sve mečeve u grupi, naši vaterpolisti igraće u Dubrovniku. Srbija će biti jača za Dušana Mandića, po mnogima najboljeg srpskog vaterpolistu, koji nije bio u sastavu na prethodnom Svetskom prvenstvu, koje je tokom leta igrano u Japanu, a na kom je naša ekipa stigla do polufinala gde je poražena od Grčke.

BONUS VIDEO Zašto sam napustio Srbiju: Ispovest proslavljenog vaterpoliste Danila Ikodinovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar