Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je u subotu u sprint trci u Majamiju, uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu SAD.

Aktuelni svetski šampion Ferstapen je krenuo sa pol pozicije i na startu je odbio napad Šarla Leklera i do kraja bez problema sačuvao prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugi je bio Lekler iz Ferarija sa 3,371 sekundi zaostatka, a treći Ferstapenov klupski kolega Serhio Perez sa 5,095 sekundi zaostatka za pobednikom.

Vozač RB tima Danijel Rikardo bio je četvrti, Karlos Sainc iz Ferarija peti, a šesto mesto zauzeo je Oskar Pjastri iz Meklarena.

Niko Hulkenberg iz Hasa je bio sedmi, a Juki Cunoda je plasiran kao osmi, nakon što je ta pozicija zbog kazne oduzeta sedmostrukom svetskom šampionu Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.

Upravo je Hamilton napravio incident na startu, kada je u krivini probao odmah da nadoknadi nekoliko mesta time što je presekao krivinu, kasno zakočio i udario u Fernanda Alonsa.

Španac je potom udario u Lensa Strola, a ovaj je sa staze izgurao Landa Norisa, pa je Noris najgore prošao dok je Džordž Rasel probao da izbegne ceo incident.

Alonso je putem radio veze rekao: „Doleteo je kao bik“, govoreći o rizičnom potezu Britanca u Mercedesovom bolidu, tako da je Hamilton na kraju završio trku kao 16. ispred Alonsa, a iza Estebana Okona.

Pored Norisa, trku na kraju nije završio ni spomenuti Strol. Trka za Veliku nagradu SAD vozi se u nedelju od 22 časa.

BONUS VIDEO: Hamilton izazvao incident

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar