Jadranska liga VK
Jadranska liga VK, Foto: Đorđe Kostić/VK Novi Beograd

Prvi ovosezonski turnir A grupe Jadranske lige u vaterpolu igra se u Beogradu od 24. do 28. novembra. Organizator turnira je VK Novi Beograd, a osim domaćina učestvovaće još Partizan, Šabac, dubrovački Jug, zagrebačka Mladost, Budva i Jadran iz Herceg Novog.

PROČITAJTE JOŠ

O kvalitetu predstojećeg turnira, najbolje svedoči podatak da od sedam timova, čak pet ekipa igra u evrokupovima – tri u Ligi šampiona, a dve u Evrokupu, tako da sve ljubitelje vaterpola na bazenu „11. april“ očekuje vrhunski spektakl s obzirom da će u pet dana biti odigrano čak 21 utakmica.

„Turnir će biti veoma zahtevan, zbog izuzetno zgusnutog rasporeda mečeva. Odigraćemo šest utakmica u samo pet dana. Međutim, raspored je isti za sve i na to ćemo morati da se adaptiramo, ali mislim da smo se dobro priprelimili za izazove koji nas očekuju“, počeo je priču pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović

Pojasnio je da njegov tim ide meč po meč.

„Naš cilj je jasan. Ambicije smo istakli još na početku sezone, a to je da želimo da osvojimo prvo mesto. Ali, idemo postepeno, utakmicu po utakmicu. Ono šte treba naglasiti je da Partizan, Jadran iz Herceg Novog i dubrovački Jug po kvalitetu malo odskaču od ostalih protivnika, ali će nam svakako biti neophodan dobar pristup i maksimalna ozbiljnost u svim duelima, kako bismo sve utakmice rešili u našu korist.“

Turnir Jadranske lige u sredu otvara duel između Novog Beograda i Šapca od 17 sati i 40 minuta.

„Ove sezone sa njima još nismo odmeravali snage. Oni su dosta izmenili i podmladili ekipu u odnosu na prošlu godinu. Otišlo je nekoliko igrača, ali su ostali neki nosioci igre iz prošle sezone kao što su povremeni reprezentativci Ognjen Stojanovič i golman Filipović, koji svakako imaju kvalitet i iskustvo. Ipak, mislim da smo favoriti, da sve zavisi od nas i nadam se pobedi“, konstatovao je Filipović.

Prvotimac Novog Beograda i crnogorski reprezentativac Mirslav Perković istakao je veliko zadovoljstvo činjenicom da je njegov klub organizator i domaćin prvog turnira Jadranske lige u sezoni i da bi to mogao da bude olakšavajući faktor.

„Očekuje nas veoma težak turnir i psihički i fizički. Zato moramo da budemo koncetrisani i da u svakoj utakmici damo sve od sebe. Prvi rival nam je Šabac i biće neophodno da dobro otvorimo turnir. Iz tog razloga moramo sa maksimalnim pristupuom i ozbiljnošću da uđemo u tu utakmicu, a nadam se da će sve krenuti kako treba i kako smo zamislili“, rekao je Perković.

Najavio je najviše ambicije.

„Želimo da osvojimo regionalnu ligu, kao što želimo da osvojimo i sve trofeje ove sezone. Mislim da je ekpa spremna, da će stariji igrači pomoći svojim iskustvom i znanjem, a mi mlađi dati svoj doprinos fizičkim predispozicijiama i kondicionom spremom. Mislim da je ekipa odlično uklopljena i da ćemo ovaj tunrir odigrati na visokom nivou“, zaključio je Perković.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar