Sonja Vasić, košarkašica, emisija, podcast, potkast, Snaga uma sa Miljanom Nešković
Sonja Vasić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sonja Vasić, naša legendarna košarkašica koja je letos završila karijeru, izabrana je za novog sportskog direktora Olimpijskog komiteta Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je saopštio OKS, Sonja Vasić je imenovana na novu funkciju i vrlo brzo je po završetku karijere, i klupske i reprezentativne, pronašla novu ulogu.

Trofejna košarkašica je dvostruki evropski šampion sa Srbijom (2015. i 2021) i osvajačica olimpijske bronze iz Rija 2016. godine.

Sonja je karijeru završila u 32. godini i udata je za našeg proslavljenog veslača Miloša Vasića.

Što se tiče Olimpijskog komiteta Srbije, prošlo je skoro tri meseca od završetka Igara u Tokiju na kojim su naši sportisti ostvarili istorijski rezultat i osvojili devet medalja. Nakon izvršene analize postignutih rezultata, Olimpijski komitet Srbije je na osnovu njih usvojio koncept i način sprovođenja sportskih programa za Olimpijski ciklus Pariz 2024.

„Detaljnu analizu ostvarenih rezultata naših sportista na OI u Tokiju, kao i koncept finansiranja i realizacije sportskih programa za naredne tri godine predstaviće predsednik Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki i novi sportski direktor OKS, Sonja Vasić“, poručili su iz OKS.

BONUS VIDEO Sonja Vasić o kraju karijere po povratku iz Tokija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar