Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez)

Dalas Maveriksi savladali su Denver sa 111:101 i tako stigli do devete pobede u NBA sezoni, a Nagetsima nije pomogla još jedna vrhunska partija Nikole Jokića.

PROČITAJTE JOŠ

Aktuelni MVP lige iz kola u kolo dokazuje zbog čega je lider Denvera, a njegov učinak se po pravili vidi u svakoj statističkoj kategoriji.

Za 36 minuta provedenih na terenu protiv Dalasa postigao je 35 poena, ostvario 16 skokova uz šest asistencija, te došao i do dve blokade.

Šutirao je iz igre 15/26, dok je pogodio dve trojke iz šest pokušaja.

Jokić je nastavio niz dobrih partija koje su ga postavile na visoko treće mesto među favoritima za osvajanje MVP nagrade.

Imao je nekoliko sjajnih asistencija u njegovom stilu, kada niko u dvorani nije mogao ni da nasluti gde bi mogao da pošalje loptu.

U odličnoj partiji se istaklo njegovo zakucavanje posle kontranapada kada je „stavio na poster“ Luku Dončića.

Jokić jeste bio maestralan i imao nekoliko vanserijskih poteza, ali njegovi saigrači, pre svega rezervisti ovog puta nisu mogli da se nose sa rivalom iz Teksasa. Monte Moris je postigao 17 poena, Eron Gordon je dodao 15, a Ostin Rivers 12.

Denver nije mogao bez Vila Bartona da zatvori raspoložene igrače Dalasa.

Luka Donić je postigao 23 poena, ostvario osam skokova uz 11 asistencija, dok je Kristap Porzingis završio susret sa 29 poena, 11 skokova i tri asistencije.

Boban Marjanović je na terenu proveo nešto manje od tri minuta, ali je uspeo da postigne dva poena pogodivši jedini pokušaj iz igre.

Nakon izuzetno efikasne prve četvrtine u kojoj su dva tima postigla gotovo 70 poena (35:32), Denver je do poluvremena stigao do prednosti od devet poena. Ipak. u poslednjoj deonici je Dalas zaigrao znatno bolje i tada konačno slomio otpor Denvera koji je izmučen povredama ključnih igrača.

NBA rezultati

Utorak

Klivlend – Boston 92:98

Detroit – Sakramento 107:129

Vašington – Nju Orleans 105:100

Atlanta – Orlando 129:111

Njujork – Indijana 92:84

Dalas – Denver 111:101

Memfis – Hjuston 136:102

Minesota – Finiks 96:99

Oklahoma – Majami 90:103

Portland – Toronto 118:113

LA Lejkers – Čikago 103:121

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore


BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare