odbojka partizan mladi radnik
Foto: BETAPHOTO/ODBOJKASKI SAVEZ SRBIJE

Odbojkaši Partizana osvojili su Kup Srbije, pobedom u Lajkovcu nad Mladim radnikom u finalu 3:1 (25:17, 23:25, 25:15, 25:22).

Crno-beli su do osme titule u Kupu i prve posle 1990. godine došli za sat i 41 minut igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Bojana Janića je dobrom blok igrom i napadima stigao do prve prednosti. Do kraja prvog seta je tim iz Beograda povećavao stečeno vođstvo i sa 25:17 je poveo sa 1:0.

Tokom drugog seta je Mladi radnik uglavnom vodio, Partizan je u završnici uspeo da izjednači rezultat, ali su Požarevljani ipak uspeli da unesu neizvesnost u meč sa 25:23.

Treći set je potpuno protekao u znaku Partizana. Kao da su se Janićevi puleni u drugom setu samo „regenerisali“ i spremali za ono što ih čeka u trećem.

Vodili su konstantno, igrali su sigurno i rezultat je na kraju bio više nego ubedljivih deset razlike. Četvrti set su opet odlučivali detalji.

Mladi radnik je vodio, Partizan je nadoknadio zaostatak i u završnici ovog puta bio bolji.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nejtan Delgidis sa 19 poena, Novica Bjelica je upisao 14, a poen manje je zabeležio Lazar Marinović.

U ekipi iz Požarevca bolji od ostalih je bio Mladen Bojović sa 21 poenom, Vanja Eremić je zabeležio 12 poena, dok je Aleksandar Andonović upisao devet poena.

Podsećamo, lani je trofej Kupa pripao ekipi Ribnice iz Kraljeva. Pre toga su pobeđivale Vojvodina i Crvena zvezda i dvaput Novi Pazar u proteklih šest sezona.

BONUS VIDEO – Gerić: Moramo da mislimo svojom glavom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar