Odbojka, odbojkaška lopta
Foto: Shutterstock

Odbojkašice TENT-a pobedile su u sredu uveče na gostujućem terenu u Beverenu Asteriks Avo 3:1 (25:20, 25:20, 23:25, 25:12), u meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

TENT su do pobede predvodile Malina Terel sa 22 i Mina Mijatović sa 19 poena. U domaćem timu bolje od ostalih bile su Manon Strager sa 15 i Laura Overvoter sa 14 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Revanš meč će se odigrati u Obrenovcu, u sredu, 9. oktobra od 19 časova. Pobednik duela TENT – Beveren igraće u grupnoj fazi Lige šampiona u B grupi, protiv turskog Ezačibašija iz Istanbula, francuskog Luvalua Pariza i nemačkog Šverina, dok će poraženi igrati u šesnaestini finala Kupa CEV (6. i 13. novembar) protiv belgijskog Šapela le Arlimona.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod.

Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje „zlatni set“, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. „Zlatni set“ se igra do 15 poena.

BONUS VIDEO: Danica Ružić na dodeli evropske nagrade za najbolju mladu odbojkašicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar