Foto: Srpski atletski savez

Srpski atletski savez promovisao je nove medalje koje će se dodeljivati na predstojećem Svetskom prvenstvu.

„U medalji je satkano sve, ona je plod ogromnog rada, odricanja, posvećenosti, vere, strpljenja sportiste. Medalja koja se nosi oko vrata je simbol truda, predanost i hrabrosti, talenta i energije, ona je nagrada i emocija i njen sjaj je večan. Na samo mesec dana do šampionata sveta održan je događaj na kojem smo predstavili naše medalje“, saopštio je SAS.

PROČITAJTE JOŠ

Pred nama je Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. koje će ugostiti grad Beograd, zemlja Srbija i Arena.

„Preko 1000 najboljih atletičara i atletičarki na planeti će se takmičiti za 96 medalja u 24 finala tokom trodnevnog takmičenja koje počinje 18. i završava se 20. marta 2022. godine. Pridajući čast glavnom gradu Srbije, zlatne, srebrne i bronzane medalje SP u atletici 2022. su dizajnirane sa znamenitostima Beograda: spomenik Knezu Mihailu, Beograđanka, Saborna crkva, Pobednik sa Kalemegdanske tvrđave, Most na Adi, kao i obeležjem atletske staze, što zajedno označava dubinu srpske kulture i bojno polje takmičenja“, navodi se.

Foto: Srpski atletski savez

Posebno se radilo na dizajnu.

„Naš, lokalni organizacioni komitet u Beogradu, uradio je sjajan posao u kreiranju medalje koje će atletičari šampioni sveta 2022. ponosno nositi kao trajan podsetnik njihovog posebnog trenutka u karijeri. Prve zlatne, srebrne i bronzane medalje će se osvojiti samo nekoliko sati nakon što Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani 2022. počne, već prvog dana u disciplini troskok. Medalje su u obliku kruga veličine Fi80, teške 270 grama, debljina je 14 milimetra. Osim medalja, traka za pobedničke medalje takođe ima dizajn koji inspiriše sportiste I dizajnirana je da prikaže emociju uspeha. Na njima se nalaze motivi ćilima koji su nastali u Srbiji i koji su tkanina prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, dakle predstavljaju večnost kao što su i medalje koje kada se jednom “rode” ostaju za vekove vekova uz ime onog ko ih je na sportskom takmičarskom polju “istkao”. Motivi srpskih ćilima su jedinstveni, postoji ih čak 95 i predstavljaju stare simbole magičnog značenja, a mogu se čitati kao azbuka slika. Šare koje krase trakice naših medalja imaju simboliku da daju dodatnu snagu moć I energiju, a to su osobine koje treba da krase svakog sportistu. Medalje su kruna jednog sna u koji je uloženo celo biće sportiste i deo njegovog života, medalja je emocija koja održava uspomene sportiste i svaka od njih priča jedinstvenu priču.“

BONUS VIDEO Pripreme u Štark Areni pred Svetsko prvenstvo u atletici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar