Ko je Nemanja Majdov Foto: Valentina Claret / imago sportfotodienst / Profimedia

Srpski džudista Nemanja Majdov dobio je suspenziju u trajanju od pet meseci, nakon što je navodno prekršio religijske kodekse na Olimpijskim igrama u Parizu.

Majdov se prekrstio pred borbu na Olimpijskim igrama, što su iz komisije očigledno procenili kao nepoštovanje religijskog kodeksa i pravilnika.

Ovim povodom oglasio se i sam Nemanja Majdov na društvenim mrežama.

„Pre 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na 5 meseci od strane Svetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

PROČITAJTE JOŠ:

Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam hteo da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.

Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lep i težak sport kao sto je džudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, 7 evropskih i 3 svetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnooogo više, a zadužio čak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili-ili.

PROČITAJTE JOŠ:

Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobede.

Voli vas Nemanja Majdov, vaš evropski i svetski šampion“, piše u objavi Majdova uz snimak kada se prekrstio pre borbe.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Nemanja Majdov (@majdovjudo1st)

Podsetimo, Majdov je veoma teško i emotivno podnosio neuspehe na Olimpijskim igrama ove godine, pa je ulazio u sukob i sa sudijama, koje je vređao.

Foto: Printscreen Instagram

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar