Foto: Printscreen Youtube / MANGYSTAU INFO PRESS

Tragedija je zadesila svet borilačkog sporta u Kazahstanu, a okolnosti pod kojima se desila i dalje će biti pod lupom.

Porodica i prijatelji žale zbog iznenadne smrti Kanata Ahunova koji je sa 17 godina ostavio život na borilištu tokom takmičenja „Nomad MMA“.

PROČITAJTE JOŠ:

Tinejdžer se tokom borbe samo srušio, a krenuo je da pada istovremeno kada je njegov rival krenuo da ga udari nogom.

Protivnik je pomislio da je nokautirao Kanata, a zapravo se desila tragedija i zastoj rada srca koji je kod preminulog momka možda mogao da se spreči.

On se požalio svom treneru da mu nije dobro, ali nije hteo da odustane od borbe u sportskom centru Batir u Mangistavskoj oblasti.

„Došao je, rekao da mu je loše, izvadio je gumu za zube, a ja sam mu dao vode. Upitao sam ga da li želi da nastavi sa borbom, odgovorio je ‘da’, udahnuo i izdahnuo tri puta i posle dvadesetak sekundi se srušio. Suparnik ga je udario kad je već padao“, kazao je kasnije trener Ahunova.

Mladiću su na licu mesta probali da pomognu lekari, došla su i ambulantna kola, ali je već bilo kasno da se njegov život sačuva.

„To se jasno vidi na snimku, nije pao od protivničkog udarca. Odmah smo mu pritrčali, skinuli kacigu i želeli smo da mu izvučemo jezik iz grla, ali kad sam mu otvorio usta, sve je izgledalo u redu. Lekari su kasnije utvrdili kako ga je izdalo srce“, dodao je trener.

Video snimak uznemirujućeg sadržaja možete da pogledate na priloženom snimku uz upozorenje da je uznemirujućeg sadržaja.

BONUS VIDEO: Preminuo MMA borac u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar